Wandelen in Nederland? Deze leuke wandelgidsen staan boordevol mooie wandelroutes

wandelgidsen Nederland

Tips nodig voor mooie wandelingen in Nederland? Doe dan inspiratie op in een leuke wandelgids of mooi boek over wandelen. Hieronder vind je de mooiste wandelboeken en beste wandelgidsen over Nederland: een selectie van 12 boeken met mooie wandelroutes in Nederland.

Leuke wandelgidsen over Nederland

Op zoek naar mooie wandelroutes in Nederland? De wandelgidsen over Nederland in dit overzicht staan boordevol mooie routes: van korte ommetjes tot dagtochten. Leuke boeken over wandelen om thuis op de bank door te bladeren voor inspiratie of handige wandelgidsen over Nederland om in mee te nemen tijdens je wandeling.

Wandelen op Goeree-Overflakkee

1. Buitenluchtleven

Buitenluchtleven barst van de inspiratie voor korte en lange wandelingen in Nederland. In het boek staan maar liefst meer dan 160 natuurgebieden, landgoederen en wandelroutes beschreven. Van rondjes door de stad tot Klompenpaden en van dorpsommetjes tot langeafstandwandelingen. Wandelschoenen aan en gaan!


2. De mooiste boswandelingen van Nederland

In deze wandelgids van het natuurmagazine Roots vind je 17 mooie boswandelingen met gps-track en mooi vormgegeven wandelkaarten. Naast de wandelroutes vind je in dit boek een overzicht van de mooiste bossen van Nederland en een natuurgids over bomen, paddenstoelen, bosvogels en andere bosbewoners. Handig, want zo leer je al wandelend alles over de natuur om je heen.


3. De mooiste wandelingen langs water

Wandel je liever langs het water dan door de bossen? Dan is De mooiste wandelingen langs het water meer iets voor jou. Natuurmagazine Roots heeft namelijk ook een wandelgids uitgebracht met 17 mooie routes langs het water. In het boek vind je ook een natuurgids, zodat je tijdens het wandelen de verschillende soorten watervogels, -insecten en -planten leert herkennen.


4. Nieuwe editie: 52 Zondagen wandelen & lunchen

Lekker uitgeslapen de buitenlucht in gaan voor een mooie wandeling om vervolgens uitgebreid te lunchen op een leuk plekje. Klinkt dit voor jou als de ideale zondag? Dan is 52 nieuwe Zondagen wandelen & lunchen een must voor in je boekenkast. Met dit inspiratieboek bezoek je iedere week een dorp of een stad en zijn saaie zondagen voorgoed verleden tijd!

>> Extra tip: van dezelfde auteur verschenen in 2022 ook de wandelgidsen 25 zondagen wandelen & museum en 25 zondagen wandelen & groen.


5. De paden op

De paden op is een boek met kant-en-klare wandelweekenden over alle 23 Lange-Afstand-Wandelpaden, inclusief heerlijk hotel of B&B onderweg. Vers van de pers, want dit nieuwe wandelboek is verschenen in maart 2022.


6. Wandelatlas Nederland 2021

Vers van de pers! Ontdek de 21 nationale parken van Nederland met de Wandelatlas Nederland. In deze handzame wandelgids over Nederland vind je gedetailleerde wandelkaarten met knooppunten, zodat je gemakkelijk zelf je wandelroutes uit kan stippelen in de mooiste natuurgebieden van Nederland.


7. Wandellust van Twan Huys

In Wandellust loop je mee met fervent wandelaar Twan Huys. In zijn boek beschrijft de televisiepresentator de mooiste wandelgebieden van Nederland: de Veluwe tot Terschelling en van de Schoorlse Duinen tot Tiengemeten. Inspirerend leesvoer, want na het lezen van dit boek sta je te popelen om op pad te gaan.


8. De mooiste wijnwandelingen van Nederland

Houd je van wijn én wandelen? Dan verdient het boek De mooiste wijnwandelingen van Nederland een plekje in jouw boekenkast. In deze wandelgids staan namelijk 10 wandelingen langs en door wijngaarden. Lekker stappen door mooie landschappen en daarna genieten van een goed glas wijn. Proost!


9. ANWB Wandelgids Nederland

In de ANWB Wandelgids Nederland zijn 52 mooie wandelroutes verzameld, verspreid over alle provincies. Van korte wandelingen tot lange tochten en van gemarkeerde rondwandelingen tot beschreven routes. Een overzichtelijke gids inclusief leuke restaurants en bezienswaardigheden voor onderweg.


10. Nederland – Eropuit in elk seizoen

Nederland – Eropuit in elk seizoen is geen wandelgids, maar wel een boek boordevol inspiratie voor een vakantie of wandelingen in Nederland. In dé Nederland reisgids van 2021 lees je alles over twintig bijzondere stadjes en hun omgeving. Een leuke inspiratiegids vol historie, natuur, honderden foto’s, tips en fiets- en wandelroutes.

Van de schrijvers van dit boek verscheen dit jaar ook het boek Nederland – Ontdek onze mooiste natuur, een inspiratiegids vol mooie foto’s, handige tips en fiets- en wandelroutes in de natuur.


11. Het Grote Nederlandse Bierwandelboek

Gek op bier en wandelen? Dan mag het Grote Nederlandse Bierwandelboek niet in je boekenkast ontbreken. In dit boek vind je 30 wandelroutes door heel Nederland die eindigen bij een gelegenheid waar je kunt proosten met een lokaal speciaalbiertje. Je leest niet alleen over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt, maar het boek geeft ook informatie over de bierbrouwerij. De wandelroutes variëren van 5 tot 15 kilometer.


12. De mooiste landgoedwandelingen van Nederland

Wandel je graag over mooie landgoederen? Maak dan een plekje vrij in je boekenkast voor deze leuke wandelgids. In de de mooiste landgoedwandelingen van Nederland staan 16 wandelroutes en 4 ommetjes over de mooiste landgoederen van Nederland: van Landgoed Fraeylemaborg in Groningen tot het Veluwse landgoed Oud Groevenbeek. Ook leuk: in deze wandelgids van natuurmagazine Roots lees je ook meer over de flora en fauna op de landgoederen.


13. Aan Zee. Een eindeloze strandwandeling

Vers van de pers! Aan Zee verschijnt in juni 2022. Wandel mee over het Nederlands Kustpad met journalist en schrijver Francine Postma. Langs de zee van zuid naar noord.


14. De mooiste wandelingen door de nationale parken van Nederland

Deze Roots wandelgids voert je door de mooiste nationale parken van Nederland: van de Grote Peel en de Biesbosch tot de Alde Feanen en het Drents-Friese Wold:Dit boek staat vol leuke ommetjes van een paar kilometer en langere wandelroutes, inclusief leuke wetenswaardigheden.


Meer lezen over mooie wandelroutes in Nederland

Heb jij nog tips voor mooie wandelgidsen over Nederland? Aanvullende tips zijn welkom! Laat hieronder een reactie achter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.