5 x inspiratie voor een weekendje weg in de natuur

Weekendje weg in de natuur

Wil je écht even helemaal tot rust komen? Dan klinkt een vakantiehuisje midden in de natuur jou waarschijnlijk als muziek in de oren. Bijvoorbeeld in of vlak bij een van mijn favoriete natuurgebieden in Nederland. In dit artikel doe je inspiratie op voor een weekendje weg in een natuurhuisje

De vakantiehuizen van Natuurhuisje.nl staan allemaal midden in de natuur van Europa. Dus ook gewoon lekker dicht bij huis in eigen land, zodat je geen vermoeiende reis hoeft af te leggen. Voor ongerepte natuur hoef je immers echt niet per se de grens over. Mooie natuurgebieden genoeg in Nederland! Je hebt zelfs de keuze uit meer dan 2.000 vakantiehuisjes midden in de Nederlandse natuur: van basic hutje tot luxe villa en alles daartussenin. Altijd weg van de massa op de mooiste plekjes in Nederland, dus ook in of vlak bij mijn favoriete natuurgebieden.

1. Nationaal Park de Veluwezoom

Een van mijn favoriete nationale parken in Nederland: NP Veluwezoom. In het oudste nationale park van Nederland kun je heerlijk wandelen door de bossen en het glooiende heidelandschap van de Posbank. Vooral vanaf half augustus als de heide in bloei staat en spectaculair paars kleurt. In de omgeving van Nationaal Park de Veluwezoom staan diverse natuurhuisjes: van een vrijstaand vakantiehuis in Eerbeek tot een idyllisch natuurhuisje in Loenen. En wil je toch de drukte van de stad opzoeken? Dan ben je binnen no time in het levendige Arnhem of het historische Hanzestadje Doesburg.

NP Veluwezoom

2. De Waddeneilanden

De ultieme bestemming in Nederland om helemaal tot rust te komen? De Waddeneilanden natuurlijk! Stap op de boot naar een van de eilanden en je ervaart meteen het vakantiegevoel in eigen land. Er staan natuurhuisjes op de eilanden Texel, Vlieland, Terschelling en Ameland. Keuze genoeg dus! Elk eiland heeft zo zijn eigen charme, maar ze hebben ook een aantal dingen gemeen: brede stranden, een fijne sfeer en mooie fiets- en wandelpaden door de ongerepte natuur. Klinkt als de ideale bestemming voor een weekendje weg in de natuur, toch!?

Vlieland

3. Nationaal Park de Alde Feanen

Houd je van water en rust? Dan is Nationaal Park de Alde Feanen in Friesland echt een paradijsje voor jou. Midden in dit waterrijke laagveenmoeras staan een paar natuurhuisjes pal aan het water. Vanaf de steiger voor je huis vaar je zo het natuurgebied in. Een van de huisjes in Earnewâld is zelfs alleen per boot bereikbaar. Hoewel de Alde Feanen bij uitstek de plek is voor watersportliefhebbers, leent het gebied zich ook uitstekend om op de fiets te ontdekken. En ook een uitstapje naar de sfeervolle stad Leeuwarden is zo gemaakt als je toch wat leven in de brouwerij wilt.

NP de Alde Feanen

4. De Utrechtse Heuvelrug

Een ontspannen weekendje doorbrengen in het bos? Dat doe je in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Na de Veluwe is dit het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Omdat ik zelf aan de rand van dit nationale park woon, kom ik er regelmatig. Vooral in de herfst ga ik hier vaak fietsen of wandelen door de kleurrijke bossen. Bijvoorbeeld in de Kaapse bossen vlak bij Doorn. In deze mooie omgeving staan een paar pareltjes van natuurhuisjes. Een fantastische uitvalsbasis voor eindeloze boswandelingen of andere leuke uitstapjes.

Utrechtse Heuvelrug

5. De Schoorlse duinen

Een ander natuurgebied dat zeker niet mag ontbreken in mijn favorietenlijstje: de Schoorlse Duinen. Dit bijzondere natuurgebied in Noord-Holland bestaat uit hoge duinen, strand, bossen en heide. Met meer dan 60 kilometer aan fiets- en wandelpaden is het een paradijs voor outdoorliefhebbers. In deze schitterende omgeving staan een paar natuurhuisjes op de mooiste plekjes, bijvoorbeeld in Schoorl of Bergen. De perfecte uitvalsbasis voor mooie strandwandelingen of fietstochtjes door de duinen. En wil je de natuur afwisselen met een stadsbezoek? De sfeervolle kaasstad Alkmaar ligt praktisch om de hoek.

SchoorlOp welke mooie plek zou jij graag een weekendje in een natuurhuisje willen slapen?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Natuurhuisje.nl 

2 REACTIES

  1. Lastig kiezen, want een waddeneiland trekt mij altijd enorm aan, maar Ameland en Schiermonnikoog zijn dan wel bekend terrein. Ik denk dat ik dan voor de Alde Feanen ga, omdat we elk jaar wel een keertje in Friesland op ontdekking gaan, maar nog nooit in dit park zijn geweest.

    • Echt een aanrader. Ik ben gek op water en dat heb je daar genoeg! Terwijl ik er op een best drukke dag was (een zonnige pinksterdag), kwam ik er toch helemaal tot rust.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in