Kleurrijk en creatief Arnhem in 30 foto’s

Arnhem, wat ben je leuk! Onlangs liet ik me tijdens een fietstocht door de Gelderse hoofdstad verrassen door een fijne mix van vrolijke kleuren en creatieve uitspattingen. Binnenkort een verslag met leuke must see & do’s, maar vandaag laat ik je alvast zien hoe kleurrijk Arnhem is aan de hand van een paar tips en 30 foto’s . Kijk maar mee!

World Street Painting Festival

Het is niet zonder reden dat er deze zomermaanden een overdosis aan kleur te zien is in Arnhem. Begin deze maand hebben twaalf internationale artiesten namelijk op verschillende pleinen in de stad de mooiste straattekeningen geschilderd. De krijtkunst in het thema The Olympics is nog tot 4 oktober te bewonderen. Het festival vindt overigens elk jaar plaats. Kijk voor actuele data en meer informatie op de website van het 3d World Street Painting Festival.

Sonsbeek ’16: transACTION

Daarnaast vindt tot en met 18 september de elfde editie van de hedendaagse kunsttentoonstelling Sonsbeek ’16: transACTION plaats. Met onder andere bijzondere kunstinstallaties in Park Sonsbeek, creatieve muurschilderingen op prominente plekken in de binnenstad en een speciale tentoonstelling in Museum Arnhem. Meer weten over de locaties en kunstwerken? Neem dan een kijkje op de website van Sonsbeek.

Rozet en het Feestaardvarken

Maar dat is nog lang niet alles, want er zijn in Arnhem nog veel meer plekken waar je kleurrijke en creatieve creaties kunt spotten. Zo kun je tijdens een stadswandeling zomaar een aantal indrukwekkende kunstwerken tegen het lijf lopen, zoals de bijzondere Sfinx van Arnhem die aan de voet van de John Frostbrug staat. Niet te missen is het Feestaardvarken dat het best te bewonderen is vanaf het gratis toegankelijke panoramaterras van cultureel centrum Rozet.

Het Modekwartier en de Wall of Fame

Voor nog meer kleur en creativiteit bezoek je de volkswijk Klarendal, beter bekend als het Modekwartier. Niet alleen een broedplaats voor creatief talent zoals designers en modeontwerpers, maar ook een kleurrijke wijk met bijzondere muurschilderingen. Maak tot slot nog een wandeling langs de Rijn voor een kleurexplosie van graffiti op de Wall of Fame (Boterdijk 1).

213226291315-012734-0130DSC_086725-01171819209111210 22-01 23 241628-015 (1)67-01Houd jij ook zo van kleur? Ga dan deze zomer naar Arnhem! Of heb je nog leuke tips voor andere kleurrijke steden? 

Geen blogpost meer missen? Volg me dan op Facebook.

10 REACTIES

 1. Oh wat leuk om te zien. Ik ga morgen een weekendje naar Arnhem, gezellig samen met mijn moeder. Ik ben benieuwd of de stad er nog steeds zo mooi (en kunstzinnig!) uit ziet :-). Heb je verder nog leuke tips?

  • Ik vond het heel leuk om te fietsen (o.a langs de Rijn), Sonsbeek mag je niet missen (echt een heel mooi park), langs de Rijnkade heb je leuke terrasjes met een geïmproviseerd strandje en in de Eusebius kerk kun je voor 5 euro met de lift naar boven voor een schitterend uitzicht over de stad en de Rijn. Verder is het handig om bij het VVV-kantoor in het station (dat ook prachtig is) een Visit Arnhem boekje te halen. Daar staan leuke tips in inclusief een handzame plattegrond en kortingsbonnen 🙂 Heel veel plezier in Arnhem..ik weet zeker dat de stad er nog steeds zo mooi en kunstzinnig uitziet!

  • Je bedoelt vast Arnhem..niet dat je straks in Nijmegen op zoek gaat naar streetpaintings 😉 Maar ik vind het ook echt zo knap gedaan die 3d tekeningen. Heel bijzonder!

 2. Wauw wat ziet die straatkunst er gaaf uit, heel mooi! 🙂 Ik had eerlijk gezegd helemaal geen beeld van Arnhem, dus wist niet wat ik moest verwachten. Maar dit in ieder geval niet, leuk!

  • Gaaf he? Ik woon vlak bij Arnhem, maar was er eigenlijk al heel lang niet geweest (en kwam vroeger sowieso niet veel verder dan de Korenmarkt en de winkelstraat :)) Ik was dus ook aangenaam verrast door alle vrolijke kleuren en creativiteit, maar ook door de mooie parken. Aanrader als je ooit weer in Nederland bent 😉

 3. O, wat is Arnhem leuk geworden met al die kleuren! Ik heb er natuurlijk jaren gewoond en gewerkt, maar de laatste 10 jaar kom ik er eigenlijk nooit meer als ik in die buurt ben. Toch een volgende keer weer eens richting het centrum zie ik, leuk!

  • Als je tijd hebt, zou ik deze zomer nog gaan! Dan zijn de straatschilderingen er nog. Maar verder is het tegenwoordig ook echt een kleurrijke stad. Ik was aangenaam verrast.

 4. dag Anita,

  Mooie foto’s; ik woon al een tijdje in Arnhem en sommige komen me niet bekend voor. Kan je uitleggen waar die 3 muurschilderingen van o.a. een stel op een bankje te vinden zijn? groet, Flip

  • Hoi Flip, die muurschilderingen vind je in Klarendal. Ik weet niet meer precies waar, maar als ik me niet vergis ergens in de buurt van West-Peterstraat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.