Fotoblog: kleurrijke streetart in Arnhem

Streetart Arnhem

Afgelopen jaar ben ik in Nederland op zoek gegaan naar mooie streetart. Steeds meer steden worden namelijk opgevrolijkt met kleurrijke muurschilderingen. Zo ook Arnhem. Een stad waar ik regelmatig kom en waar de afgelopen tijd steeds meer grauwe muren werden omgetoverd in mooie kunstwerken. In dit fotoblog laat ik je graag meegenieten van de mooiste pareltjes.

Kleurrijke dieren van Dopie

De meeste nieuwe muurschilderingen in de stad zijn een initiatief van Arnhem Art. Hun doel is Arnhem een stuk vrolijker te maken door het centrum te verrijken met kleurrijke muurschilderingen. En dat is ze de afgelopen tijd al aardig gelukt. Vooral Dopie heeft zijn sporen door de hele stad achtergelaten. De kunstenaar is vooral bekend om zijn muurschilderingen met felgekleurde dieren. Je vindt ze op verschillende plekken in de stad. Zo vrolijkte hij Arnhem onder andere op met een kleurige uil (Wielakkerstraat), een eekhoorn (1e Wijkstraat) en een vredesduif op de oude Coberco melkfabriek (Nieuw Kade 1).

Eekhoorn Dopie ArnhemCoberco melkfabriek Arnhem
Muurschilderingen vlak bij het station

Vlak bij het station van Arnhem kun je al meteen de eerste muurschilderingen bewonderen. Op de hoek van het Stationsplein en de Coehoornstraat prijkt een levensgroot gezicht. Loop je vervolgens door naar het Jan Dommeringpad, dan tref je daar een prachtexemplaar van kunstenares en tattoo-artieste Sivanski. Iets verderop beschilderde zij ook de muur van Café Brigant aan de Apeldoornseweg. Naast deze enorme muurschildering siert nog een ander kleurrijk kunstwerk de gevel.

Muurschildering ArnhemMuurschildering Arnhem
Een kleurexplosie langs de Rijn

Een andere niet te missen plek in Arnhem is de Wall of Fame aan de Boterdijk. Op deze plek langs de Rijn spatten de kleuren werkelijk van de muren. Een kleurexplosie van graffiti en kunst. Loop vooral ook een stukje verder naar de Nelson Mandelabrug om nog een paar muurschilderingen op de pijlers van de brug te bewonderen.

Boterdijk ArnhemWall of fame Arnhem Nelson Mandelabrug Arnhem
Het Spijkerkwartier en Modekwartier

Bezoek ook zeker het Spijkerkwartier en Modekwartier aan de andere kant van het centrum. Deze levendige, creatieve wijken zijn sowieso een bezoekje waard. Je komt er niet alleen veel leuke winkeltjes en andere hotspots tegen, maar ook een aantal muurschilderingen.

Modekwartier en Spijkerkwartier Arnhem
De Sfinx en het Feestaardvarken

Naast muurschilderingen, kun je in Arnhem nog meer straatkunst spotten. Zo kun je tijdens een stadswandeling zomaar oog in oog staan met een aantal creatieve creaties, zoals de bijzondere Sfinx van Arnhem aan voet van de John Frostbrug. Of natuurlijk het Feestaardvarken dat ook van bovenaf te bewonderen is vanaf het gratis toegankelijke panoramaterras van cultureel centrum Rozet.

De Sfinx van Arnhem
World Street Painting

Maar dat is nog lang niet alles, want in Arnhem wordt ook elk jaar (omstreeks juli) het World Street Painting Festival georganiseerd. Verschillende pleinen in de binnenstad worden dan door internationale artiesten beschilderd met 3D straattekeningen. Na het festival zijn de schilderingen nog een paar maanden zichtbaar. De volgende editie vindt plaats van 5 t/m 8 juli 2018.

World street Painting 2016 World Street Painting 2017Tot slot nog een paar foto’s van muurschilderingen die alweer uit het straatbeeld verdwenen zijn. De laatste foto maakte ik tijdens hoogwater bij de Stadsblokkenwerf aan de overkant van de Rijn.

Stadsblokkenwerf ArnhemBen jij weleens in Arnhem geweest en heb jij toen ook die kleurrijke muurschilderingen bewonderd? 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.