Leuk uitje op de Veluwe: de tropische vlindertuin

Houd je van vlinders en fotograferen? Bezoek dan eens de Passiflorahoeve in Harskamp. Je vindt er maar liefst vijf vlindertuinen, waarin meer dan 90 soorten vlinders rondfladderen. Vrijdag opent deze tropische vlindertuin op de Veluwe weer haar deuren en kun je de vlinders zelf gaan bewonderen. Ik bracht vorig jaar al een bezoekje en laat je vandaag alvast genieten van een voorproefje!

Over de Passiflorahoeve

De Passiflorahoeve is een unieke tuin in het Gelderse Harskamp, waar je heel veel soorten vlinders en bijzondere planten kunt bewonderen. Daarnaast is het een zorgboerderij waar mensen met een beperking of psychische problemen op een ontspannen manier kunnen werken.

De hoeve heeft een uitgebreide collectie passiflora’s en aristolochia’s en telt maar liefst vijf vlindertuinen. In 2016 werd de Passiflorahoeve zelfs uitgeroepen tot meest complete vlindertuin ter wereld. De vlindertuinen en – kwekerijen zijn samen 2500m² groot en er fladderen meer dan 90 soorten dag- en nachtvlinders rond. Daarnaast vind je er vlindereitjes, rupsen en cocons.

Er worden vanuit de hele wereld cocons gekocht om nieuwe vlinders te kunnen kweken. In de speciale ‘poppenkamer’ kun je de cocons zien, die bezig zijn om een vlinder te worden. Ook kun je in het vlindermuseum een verzameling van honderden geprepareerde vlinders en insecten van over de hele wereld bewonderen.

Vlindertuin op de Veluwe: een aanrader?

Wat ik van de Passiflorahoeve vond? Ik bezocht nooit eerder een vlindertuin en heb dus geen vergelijkingsmateriaal, maar wat mij betreft is de tuin absoluut een bezoek waard als je van vlinders en planten houdt. Zelf was ik vooral onder de indruk van de tropische vlindertuin, waar ontzettend veel soorten mooie vlinders rondfladderen. Ik keek er mijn ogen uit en schoot er lustig op los met mijn camera, zoals je hieronder kunt zien.

De Pasiflorahoeve in Harskamp is geopend van 1 juni tot 1 oktober. Entree: €9,- (voor volwassenen). Meer lezen over de Passiflorahoeve en de vlinders? Neem dan eens een kijkje op de website voor actuele toegangstijden en openingstijden. 

Vlindertuin Harskamp

Meer

Meer lezen over de Veluwe:

Ben jij weleens in een vlindertuin geweest? En welke vlinder vind jij het mooist? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.