Amsterdam op zijn mooist tijdens het Tulp Festival

Tulp Festival Amsterdam

Als de lente komt dan stuur ik jou tulpen uit Amsterdam! In april is Amsterdam misschien wel op zijn mooist. Dan wordt onze hoofdstad tijdens het Tulp Festival opgefleurd met honderdduizenden tulpen.  Afgelopen week was ik een dagje in Amsterdam en liep ik een extra rondje door de stad om van de tulpen te genieten. Uiteraard met mijn camera in de aanslag, zodat jij nu ook kunt meegenieten van het kleurengeweld.

Net als voorgaande jaren vindt ook dit jaar, voor de vijfde keer op rij, het Tulp Festival plaats. In het najaar van 2018 zijn er verspreid over de stad op tientallen locaties honderdduizenden tulpenbollen geplant. Het doel van het Tulp Festival is voor iedere Amsterdammer een tulp te planten, dus dat betekent ruim 850.000 tulpen in alle kleuren van de regenboog.

Nu het april is, staan de tulpen eindelijk in bloei en het resultaat mag er wezen. Een kleurrijk lint doorkruist de stad: van noord tot zuid en van oost tot west. Tulpen in alle soorten en maten sieren het straatbeeld. Ze zijn te bewonderen bij bekende bezienswaardigheden, in parken en in tuinen van musea. Wil je weten waar de tulpen zijn geplant? Neem dan een kijkje op de website of koop de Informatiegids (€2) met plattegrond bij de I Amsterdam Store of de VVV/Ticketshop bij het Centraal Station.

Tulp Festival AmsterdamTulpen uit Amsterdam Tulpen uit Amsterdam

Mooie locaties van het Tulp Festival

Ik ben zelf uiteraard niet alle 85 locaties afgelopen, maar heb wel een paar mooie plekjes ontdekt. Ben je deze maand in Amsterdam? Neem dan eens een kijkje op deze plekjes om van de kleurrijke tulpen te genieten:

Het dakterras van NEMO

Het dak van NEMO Science Museum is wat mij betreft sowieso een bezoekje waard, maar nu er volop tulpen in bloei staan is het helemaal een fijne plek. Op het hoogste stadsplein van Nederland kun je niet alleen genieten van een fantastisch uitzicht, maar ook van een drankje op het terras.

Ook is er volop gelegenheid tot interactie. Met de zelfbedienbare sculpturen van de openluchttentoonstelling Energetica doe je ontdekkingen over zon, wind, waterkracht en duurzame energie. Er is ook een bijzondere waterval op het dak: zodra het zonnetje begint te schijnen, stroomt er vierduizend liter water door dertig waterbakken. Het dakterras van NEMO is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur.

Dakterras NEMO AmsterdamDakterras NEMO Amsterdam Dakterras NEMO Amsterdam Dakterras NEMO Amsterdam

Het Rijksmuseum

De aanblik van het Rijksmuseum is altijd indrukwekkend, maar in april kun je een nog mooier plaatje van het gebouw schieten. Dan is de vijver op het Museumplein namelijk gevuld met kleurrijke tulpen. En ook in de tuinen van het Rijksmuseum staan de tulpen volop in bloei.

Rijksmuseum Amsterdam Rijksmuseum Amsterdam Rijksmuseum AmsterdamMuseumplein Amsterdam

De Magere Brug

Waarschijnlijk de meest gefotografeerde brug in Amsterdam is in april nog fotogenieker: de Magere Brug. De houten ophaalbrug (1934) over de rivier de Amstel is echt een plaatje, vooral met die gekleurde tulpen op de voorgrond.

Magere Brug AmsterdamTulpen uit Amsterdam Magere Brug Amsterdam

Nationale Tulpendag

De officiële aftrap van het tulpenseizoen is overigens alweer even geleden. Op zaterdag 19 januari 2019 was het Nationale Tulpendag. Elk jaar verandert de Dam dan in één grote tulpenzee. Speciaal om het tulpenseizoen in te luiden wordt er een pluktuin aangelegd in hartje Amsterdam, waar je een gratis bosje tulpen mag plukken. Zet maar alvast in je agenda voor volgend jaar!

Tulpenplukdag AmsterdamNationale tulpendag AmsterdamHoud jij ook zo van tulpen? En ben jij weleens in Amsterdam geweest tijdens het Tulp Festival? 

 

2 REACTIES

  1. Goh, ik wist niet eens dat ze in Amsterdam een tulpenfestival hadden. Ziet er echt prachtig uit en absoluut ontzettend fotogeniek. Helaas ontbreekt het mij aan tijd om even een dagje Amsterdam te doen, maar ik hou het zeker in gedachten voor volgend jaar.

    • Ik was er drie jaar geleden toevallig in april en toen kwam ik erachter. Had toen alleen geen camera bij me, dus wilde graag een keer terug om te fotograferen. Dit jaar eindelijk gelukt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.