Fietsen langs tempels en streetart in Chiang Mai

In Chiang Mai wisselen tempels en streetart elkaar in rap tempo af. Ik sprong op de fiets voor een rondje door het sfeervolle centrum van deze Noord-Thaise stad. Spring maar achterop bij mij en geniet van streetart en tempels. Een bijzondere combinatie.

Bij aankomst in Chiang Mai weet ik één ding meteen zeker: deze stad is een verademing na de chaos en hectiek in Bangkok. Een plek om even helemaal tot rust te komen, maar ook een plek die uitnodigt voor een heerlijk fietstochtje door de binnenstad. Er is genoeg te zien. Want hoewel er een serene sfeer in de boeddistische stad heerst, is er ook genoeg reuring en levendigheid op straat.

Als ik op een zonnige zondagochtend op mijn fiets stap, blijkt al snel dat in Chiang Mai op elke hoek van de straat een tempel staat. Rijkelijk versierde tempels met gouden pagodes en imposante boeddha’s. Het historische centrum telt meer dan honderd tempels en het is natuurlijk onbegonnen werk om ze allemaal te bezoeken. Mijn eerste tussenstop wordt Wat Chedi Luang. Volgens de receptioniste van mijn hotel de mooiste tempel van Chiang Mai. Er blijkt geen woord aan gelogen: wat een pareltje.

Tip: overnachten in Chiang Mai? Dan raad ik Grace Boutique House aan. Geen overbodige luxe, wel een centrale locatie en een fijn zwembad.

Wat Chedi Luang - Chiang Mai Wat Chedi Luang - Chiang MaTempels Chiang MaiTempel Chiang MaiTempels Chiang Mai

Streetart in Chiang Mai

Na een wandelingetje over het tempelcomplex fiets ik zonder plan verder. Kriskras door de straten van Chiang Mai zonder te verdwalen. Om het oude centrum ligt namelijk een stadsmuur met gracht en dat maakt de stad erg overzichtelijk. Ik fiets door levendige straten vol backbpackers met olifantenbroeken afgewisseld met bijna verlaten straatjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Straatjes met kleine huisjes waar de was buiten hangt te drogen en met slechts af en toe een verdwaalde tegenligger.

Het is wel duidelijk dat Chiang Mai bruist van de creativiteit, want regelmatig fiets ik langs streetart die van de muren afspat. Bijvoorbeeld in Arak Road. Geen huizenhoge muurschilderingen waar ik door omver word geblazen, maar wel kleurrijke kunstwerkjes die me vrolijk maken. Ik word niet alleen verrast door kunst op de muren, maar stuit in een parkje ook op een bijzonder kunstwerk van fietsen.

Street art Chiang Mai Street art Chiang Mai Street art Chiang Mai Street art Chiang Maistreetart Chiang MaiStreet art Chiang Mai street art Chiang MaiStreet art Chiang MaiStraatkunst Chiang Mai

Sunday Market Chiang Mai

Overal weten overweldigende geuren van wierook, vlees en vis mijn neus binnen te dringen. Rond lunchtijd trekt een Birmees restaurant mijn aandacht. Bij The Swan bestel ik een iets te pittig (doch smaakvol) gerecht, waarna ik weer op mijn fiets spring om nog meer tempels en streetart te bewonderen. Al snel ontdek ik aan de rand van de binnenstad nog een verborgen pareltje: Wat Hua Khuang. Een oase van rust. Op het tempelcomplex is geen toerist te bekennen, er loopt alleen een groepje jonge monniken rond.

Aan het eind van de middag eindig ik mijn fietstocht op de wekelijkse Sunday Market. De gezellige avondmarkt aan Ratchadamnoen Road begint om 16.00 uur. Dé plek om mooie, handgemaakte souvenirs te kopen, maar vooral ook een plek om te genieten van verrukkelijk streetfood. Een feest voor al je zintuigen en een fijne afsluiting van mijn fietstocht door Chiang Mai.

Wat Hua Khuang - chiang Mai Wat Hua Khuang - chiang MaiSunday Market Chiang Mai Sunday Market Chiang Mai
Ben jij weleens in Chiang Mai geweest? Toevallig ook genoten van zo’n fijn fietstochtje? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.