Thailand: de mooiste tempels van Ayutthaya in beeld

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: een dagje tempelhoppen in Ayutthaya mag tijdens je rondreis door Thailand eigenlijk niet ontbreken. De voormalige hoofdstad van Thailand is een lust voor het oog. Het barst er van de historische tempels en ruïnes, maar welke tempels zijn nou eigenlijk het mooist? Bekijk hier de foto’s en oordeel zelf!

Over Ayutthaya is al veel geschreven en gezegd, dus ik zal je dit keer niet vermoeien met een uitgebreid verslag over mijn bezoek aan deze prachtstad. Ook de geschiedenis en interessante weetjes zal ik voor het gemak maar achterwege laten. Vandaag zul je het moeten doen met een overdosis aan foto’s van de mooiste tempels in Ayutthaya.

Wat Chai Watthanaram

Ik zal beginnen met mijn favoriet: Wat Chai Watthanaram. Dit historische tempelcomplex ligt aan de oever van de Chao Phraya Rivier (entree: 50 bath).

mooiste tempels ayutthaya (1) mooiste tempels ayutthaya (2) mooiste tempels ayutthaya (3) mooiste tempels ayutthaya (4) mooiste tempels ayutthaya (5)Wat Lokaya Sutharam

Bij de ingang van Wat Lokaya Sutharam word je omver geblazen door een liggende Boeddha van maar liefst 37 meter lang en bijna 8 meter hoog (entree: gratis).

mooiste tempels ayutthaya (6) mooiste tempels ayutthaya (7)Wat Phra Si Sanphet

Deze koninklijke tempel was ooit een van de belangrijkste tempels van Ayutthaya. Beklim zeker een van de drie chedi’s (Boeddhistische torens) voor een mooi uitzicht op de ruïnes van dit indrukwekkende tempelcomplex (entree: 50 baht).

mooiste tempels ayutthaya (8) mooiste tempels ayutthaya (9) mooiste tempels ayutthaya (10) mooiste tempels ayutthaya (11)Wat Phu Khao Thong

Deze 50 meter hoge chedi ligt net buiten het centrum van Ayutthaya. Vanaf het witte bouwwerk heb je een prachtig uitzicht op de omgeving.

mooiste tempels ayutthaya (12) mooiste tempels ayutthaya (13) mooiste tempels ayutthaya (14)Wat Yai Chai Mongkhon

Een tempelcomplex met honderden Boeddhabeelden die nog intact zijn. Niet te missen zijn de enorme chedi en de 7 meter lange liggende Boeddha (entree: 20 baht).

mooiste tempels ayutthaya (15) mooiste tempels ayutthaya (16) mooiste tempels ayutthaya (17) mooiste tempels ayutthaya (18) mooiste tempels ayutthaya (19) mooiste tempels ayutthaya (20)Wat Phra Mahathat

Grootste trekpleister bij de ruïnes van Wat Phra Mahathat is het fascinerende Boeddhahoofd dat wordt omringd door de wortels van een bodhiboom (entree: 50 baht).

mooiste tempels ayutthaya (21) mooiste tempels ayutthaya (22) mooiste tempels ayutthaya (23) mooiste tempels ayutthaya (24) mooiste tempels ayutthaya (25) mooiste tempels ayutthaya (26) mooiste tempels ayutthaya (27)Praktische tips en info

Toch nog even wat praktische tips voor een bezoek aan Ayutthaya. De historische stad ligt ongeveer 80 kilometer ten noorden van Bangkok en is dus uitstekend geschikt voor een dagtrip. Met de trein reis je vanaf station Hua Lamphong (Bangkok) in ongeveer twee uur naar Ayutthaya. Een treinkaartje kost slechts 20 baht (0,50 cent). Ik liet me voor 400 baht (10 euro) een halve dag rondrijden in een tuktuk langs bovenstaande tempels, maar je kunt in Ayutthaya ook een fiets of brommer huren.

mooiste tempels ayutthaya (28)Ben jij weleens in Ayutthaya geweest? En welke tempel is jouw favoriet?

15 REACTIES

  • Ik wilde eigenlijk twee dagen gaan, maar daar had ik dus ook geen tijd voor. Zeker een goede reden om eens terug te gaan (hoewel ik nog veel meer goede redenen kan bedenken). Ayutthaya is echt prachtig!

 1. Heerlijke tempels! Wij huurden een fiets en knorden er twee dagen op los. Mooie foto’s! Ik ben het met je eens dat je dit gezien moet hebben als je naar Thailand gaat!

  • Dat was ook mijn oorspronkelijke plan: twee dagen gaan en een fiets huren, maar het werd uiteindelijk een dagtrip en een tuktuk 🙂 Haha, misschien de volgende keer, want lijkt me erg leuk om daar een beetje rond te fietsen van tempel naar tempel.

 2. Wow, je hebt daar ook super mooie foto’s gemaakt! Ik snap wel waarom dit een echte must see is. Ik vind dit soort tempels sowieso altijd prachtig om te zien op de foto. Ik ben nog nooit in Azie geweest maar deze tempels in het echt zien lijkt mij onwijs indrukwekkend.

  • Ik vind die oude tempels en ruïnes ook zo mooi om te zien. Een heel bijzondere plek! Toch een keer naar Azië gaan..de natuur is er namelijk ook prachtig 🙂

 3. Mooie foto’s! Ik ga in november naar Thailand en ga vanuit Kanchanaburi naar Ayutthaya om daar de nachttrein naar Chiang Mai te pakken. Ik wil op tijd in Ayutthaya zijn zodat ik met de fiets een aantal tempels kan bezoeken. Of raad jij aan om het met een tuk tuk te doen? Gaat dat sneller?

  • Als je echt maar kort de tijd hebt, zou ik denk ik toch voor een tuktuk kiezen. Sommige tempels liggen namelijk nog best ver van elkaar af. Ik was eigenlijk ook van plan om te gaan fietsen (heeft altijd mijn voorkeur), maar zag bij het station zo snel geen fietsverhuurder en had geen idee waar ik heen moest (slecht voorbereid ;)). Toen ben ik dus maar bij twee andere vrouwen in de tuktuk gestapt en daar heb ik geen spijt van gehad. Ideaal als je niet al te veel tijd hebt.

 4. Ik vond Ayutthaya ook zo mooi! Wij gingen er ’s avonds nog naar een light and sound die ik erg indrukwekkend vond, was in 1 van de tempels (volgens mij de eerste die je noemt, maar is al even geleden). Mooie foto’s heb je weer gemaakt!

  • Ik ben er helaas niet ’s avonds geweest, maar een light&sound show klinkt inderdaad indrukwekkend. Had graag nog een dag langer willen blijven, zodat ik ook nog een zonsopkomst of -ondergang had kunnen meepakken. Lijkt me magisch!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.