Kerst in Londen: Hyde Park Winter Wonderland

De kerstgekte in Londen is weer losgebarsten. De straten en etalages zijn versierd en zelfs de iconische rode bussen rijden rond met kerstverlichting. Verspreid over de stad vind je verschillende schaatsbanen en kerstmarkten, maar de grootste en populairste kerstattractie is Winter Wonderland in Hyde Park.

‘Walking in a winter wonderland’. Frank Sinatra zong er in 1948 een liedje over. Uiteraard bedoelde hij hier niet het sprookjesachtige winterlandschap in Hyde Park. Dit kerstevenement wordt namelijk pas sinds 2007 georganiseerd. Winter Wonderland lijkt sindsdien elk jaar grootser uit te pakken en ook dit jaar belooft de 11e editie weer een magisch kerstfestijn te worden.

Wat is er te zien en doen?

Wat er in Winter Wonderland te zien en te doen is? Eigenlijk te veel om op te noemen. Allereerst is er natuurlijk een traditionele kerstmarkt. De Angels Market bestaat uit meer dan 200 chalets, waar je kerstinkopen kunt doen of winterse lekkernijen kunt proeven. Ook in Engeland kun je dus gewoon genieten van een Duitse braadworst en glaasje glühwein.

Daarnaast bestaat Winter Wonderland uit een kermis met onder andere verschillende achtbanen. De attracties zijn versierd met winterse kerstdecoratie en de paarden in de draaimolen zijn vervangen door rendieren. En wil je het winterse tafereel van bovenaf bekijken? Draai dan een rondje mee in het verlichte reuzenrad.

Natuurlijk kun je in Winter Wonderland ook de schaatsen onderbinden op de sfeervolle ijsbaan. In the Magical Ice Kingdom kun je fraaie ijssculpturen bewonderen en in de Ice bar geniet je van een ijskoud drankje. Vind je dit allemaal nog niet genoeg? Dan kun je in Winter Wonderland ook nog een aantal shows bijwonen, zoals Zippos Christmas Circus, The Sooty Christmas Show en Cinderella on Ice. En had ik al gezegd dat ze dit jaar ook een karaokebar hebben?

schaatsbaan winter wonderland

Hyde Park Winter Wonderland: praktische info en tips

Winter Wonderland wordt georganiseerd in Hyde Park van 17 november tot en met 1 januari 2018 (m.u.v. eerste kerstdag). Winter Wonderland is zeven dagen per week geopend van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds. De toegang is gratis, maar voor de attracties moet je wel betalen. Voor sommige attracties (o.a. de shows, de circussen, de schaatsbaan, de Ice Bar en het reuzenrad) kun je vooraf online reserveren. Neem een kijkje op de website voor meer informatie over de attracties en de prijzen.

De ingang van Winter Wonderland ligt vlak bij metrostation Hyde Park Corner. In de weekenden is het soms echter zo druk dat het metrostation wordt afgesloten. Je kunt dan het beste naar metrostation Green Park reizen en vanaf hier naar Hyde Park lopen. De ingang van Winter Wonderland staat duidelijk op de bordjes aangegeven en anders volg je gewoon de mensenstroom.

Winter Wonderland is dus vooral in de weekenden erg populair. Zo populair dat het weleens voorkomt dat het terrein bij grote drukte wordt afgesloten en je in de rij moet staan om naar binnen te kunnen. Vorig jaar hadden wij op een zaterdagavond helaas die pech. Bij het zien van de enorme rij voor de ingang hebben we meteen rechtsomkeer gemaakt en zijn we op zondagochtend teruggekomen. Misschien iets minder sfeervol op klaarlichte dag, maar wel relatief rustig.

Winter Wonderland: de moeite waard?

Winter Wonderland is een van de grootste kerstattracties ter wereld. Als je hier niet in de kerststemming komt, dan kom je het nergens. Houd je dus van complete kersthysterie, dan is Winter Wonderland sowieso een aanrader. Voor mij was Winter Wonderland echter iets te massaal. Het voelde meer als een kermis met een paar kerststalletjes dan als een kerstmarkt met een paar kermisattracties.

Ik zou dus zeker niet speciaal voor Winter Wonderland naar Londen reizen, want dicht bij huis heb je ook genoeg gezellige kerstmarkten (in Münster of Maastricht bijvoorbeeld). Maar… als je dan toch rond december in Londen bent, dan zou ik wel even naar binnen wippen om de kerstsfeer te proeven. Ik heb namelijk wel degelijk genoten van mijn rondje door het kerstdecor van Hyde Park. Vermijd als het even kan wel de drukke avonden in het weekend.

Nog meer kerst in Londen

Natuurlijk is Winter Wonderland niet het enige kerstevenement in Londen. Zo kan je ook je kerstinkopen doen in hartje Londen op de Leicester Square kerstmarkt. Pal aan de Theems vind je de Wintermarket in Soutbank Centre, een traditionele kerstmarkt met knusse stalletjes.

Vergeet ook zeker niet de kerstafdeling van het betoverend verlichte warenhuis Harrods te bezoeken of de grootste kerstboom van de stad op Trafalgar Square te bewonderen. Ho ho ho, Merry Christmas!

Ben jij weleens in Hyde Park Winter Wonderland geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond! 

6 REACTIES

    • Jammer, maar ook dan heeft Londen genoeg te bieden. Shoreditch is bijvoorbeeld een heel leuke wijk. Gave streetart en leuke marktjes. In ieder geval alvast veel plezier gewenst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.