Kerstwinkelen in Duitsland? 6 leuke kerstmarkten niet ver over de grens

Leuke kerstmarkten Duitsland net over de grens

De gezelligste tijd van het jaar staat weer voor de deur! Zin in een dagje kerstshoppen? Dan moet je natuurlijk bij onze oosterburen zijn. Nergens zijn de kerstmarkten zo sfeervol als in Duitsland. Inspiratie nodig voor leuke kerstmarkten net over de grens? Genoeg keuze!

1. Kerstmarkten in Hanzestad Münster

Münster is wat mij betreft een van de leukste steden voor een dagje kerstwinkelen in Duitsland. Bezoek je deze sfeervolle Hanzestad in december, dan wandel je zo een kerstsprookje binnen. De geur van gepofte kastanjes en dennennaalden komt je tegemoet en van de kraampjes met winterse lekkernijen gaat je maag spontaan knorren. Terwijl je lekker aan je glühwein nipt, zorgen de duizenden lichtjes in de bomen, de imposante verlichte kerken en de rijkelijk versierde chalets ervoor dat je ogen tekort komt. Kortom, kerstwinkelen in Münster is een feest voor al je zintuigen!

De zes verschillende kerstmarkten in Münster vinden plaats van 21 november tot en met 23 december 2022. Bekijk voor meer informatie en de openingstijden de folder van de kerstmarkt Münster 2022.

>> Hoteltip in Münster: Flowers Hotel
>> Trein vanaf Utrecht: ca. 3 uur. Koop online een ticket vanaf 20,-enkele reis.
>> Vervoer per luxe touringcar: een dagtocht boek je vanaf €34,95

Kerstmarkten Duitsland net over de grens: Münster

2. Kerstmarkten in Rijnstad Düsseldorf

In de altstadt van Düsseldorf vind je maar liefst zes verschillende kerstmarkten, die allemaal op korte wandelafstand van elkaar liggen. Op de sfeervolle pleinen barst het van de kraampjes vol kerstdecoratie en lekkernijen. De glühwein, pretzels, braadworst en gepofte kastanjes zijn niet aan te slepen. Daarnaast vind je in het stadshart van Düsseldorf meer dan 250 kroegen en restaurants. Genoeg plek dus om op de verwarmde terrassen even bij te komen van al het winkelen. Tip: bewonder de sfeervol verlichte binnenstad vanuit het enorme reuzenrad. Lees ook: 15 leuke tips voor een stedentrip in Düsseldorf.

De kerstmarkt in Düsseldorf vindt plaats van 17 november t/m 30 december 2022. Je kunt dus ook nog tussen kerst en oud & nieuw een dagje kerstwinkelen in Düsseldorf.

>> Hoteltip in Düsseldorf: Hotel Lindenhof 
>> Trein vanaf Utrecht: ca. 2 uur. Koop online een ticket vanaf €20,- enkele reis
>> Vervoer per luxe touringcar: een dagtocht boek je vanaf €34,95

Kerstmarkten Duitsland net over grens:  Düsseldorf

3. Kerstmarkten in Domstad Keulen

De grote blikvanger van Keulen is de indrukwekkende Dom, die een speciaal tintje geeft aan de kerstmarkt. Op het plein in de schaduw van de imposante kathedraal kom je meteen in de kerstsfeer: sfeervol verlichte kraampjes met kerstdecoratie en winterse versnaperingen, rijkelijke versierde kerstbomen en mensen die tevreden aan hun glühwein nippen. In de altstadt van Keulen wordt groots uitgepakt met maar liefst vijf kerstmarkten, die heel afwisselend zijn en elk een eigen karakter hebben. Je kijkt er je ogen uit.

De kerstmarkt in Keulen wordt dit jaar georganiseerd van 17 november t/m 23 december 2022.

>> Hotel in hartje Keulen: Motel One Köln-Neumarkt
>> Trein vanaf Utrecht: ca. 2,5 uur. Koop online een ticket v.a €20,- enkele reis
>> Vervoer per luxe touringcar: een dagtocht boek je vanaf €34,95

4. Historische kerstmarkt in Osnabrück

Elk jaar vormt de sfeervolle binnenstad van Osnabrück vanaf eind november het decor van een historische kerstmarkt. Op het Marktplein en voor de Dom staat het vol met prachtig versierde chalets met kerstdecoratie en kraampjes met glühwein en winterse lekkernijen. Niet te missen is het bijna honderd jaar oude carrousel voor het historische stadhuis en het reuzenrad voor de kathedraal. De sfeervol verlichte stad van bovenaf bewonderen? Beklim dan de Mariakerk voor een betoverend uitzicht. Lees ook: 10 leuke tips voor een stedentrip Osnabrück.

De kerstmarkt in Osnabrück vindt dit jaar plaats van 21 november t/m 22 december 2022. Bekijk voor het programma de folder van de kerstmarkt Osnabrück 2022.

>> Hotel in hartje Osnabrück: Romantik Hotel Walhalla
>> Trein vanaf Utrecht: ca. 3 uur. Koop online een ticket v.a €20,- enkele reis.

Kerstmarkt Osnabrück

5. Internationale Kerstmarkt Essen

Tijdens de Internationale Kerstmarkt Essen verandert de binnenstad in een magisch kersttafereel. Verspreid over het centrum staan meer dan 170 versierde kraampjes met traditionele kerstdecoratie en winterse versnaperingen uit verschillende landen: van Polen tot Peru en van Spanje tot Amerika. Epicentrum van de gezelligheid is de Kennedyplatz. De glühwein vloeit er rijkelijk en het plein is bedekt onder een deken van duizenden twinkelende lichtjes. Op de middeleeuwse kerstmarkt (achter de Marktkirche) hangt de geur van geroosterde kastanjes in de lucht en verkopen handelaren in middeleeuwse kledij ambachtelijke kerstcadeaus en lekkernijen. Lees hier meer over mijn bezoek aan de kerstmarkt in Essen.

De internationale kerstmarkt Essen vindt plaats van 12 november tot 23 december 2022. Bekijk de website voor meer informatie en openingstijden.

>> Hotel in hartje Essen: GHOTEL hotel & living Essen
>> Trein vanaf Utrecht: ca. 2 uur. Koop online een ticket v.a €20,- enkele reis.
>> Vervoer per luxe touringcar: een dagtocht boek je vanaf €34,95

Kerstmarkt Essen - Duitsland

6. Kerstmarkt in industriestad Duisburg

Ook dit jaar is de Könningsstrasse in het centrum van Duisburg weer getransformeerd in een waar winter wonderland. Een lange stoet van meer dan honderd versierde kraampjes met ambachtelijke kerstcadeaus, winterse lekkernijen en natuurlijk glühwein in overvloed. Hoogtepunt is het traditionele reuzenrad, draai een rondje mee voor een magisch uitzicht op de kraampjes en bomen vol twinkelende lichtjes. Het centrum van Duisburg is overigens echt een paradijs voor shopaholics. Rond de kerstmarkt barst het van de winkels en shopping malls. Lees hier meer over mijn bezoek aan de kerstmarkt in Duisburg.

De kerstmarkt in Duisburg vindt plaats van 10 november tot en met 30 december 2022 (gesloten op 20 november, kerstavond en eerste kerstdag). Bekijk de website voor meer informatie.

>> Hoteltip in Duisburg: Mercure Hotel Duisburg City
>> Trein vanaf Utrecht: ca. 1,5 uur. Koop online tickets vanaf €20,- enkele reis.

Kerstmarkten Duitsland net over de grens: Duisburg

Meer leuke kerstmarkten in Duitsland net over de grens

Dit was nog maar het topje van de ijsberg, want er zijn nog veel meer leuke plaatsen waar je gezellig kan kerstwinkelen in Duitsland. Wat dacht je van deze leuke kerstmarkten net over de grens?

  • Bad Bentheim. Een authentieke kerstmarkt (van 2 t/m 4 december 2022) te midden van de historische muren van Kasteel Bentheim.
  • Leer. De kerstmarkt in Leer is een goede optie als je in het noorden van Nederland woont. De altstadt van Leer ligt op slechts 75 kilometer van Groningen.
  • Xanten. Een compacte en knusse kerstmarkt op het marktplein van het middeleeuwse stadje Xanten, op ongeveer 60 kilometer over de grens bij Nijmegen.
  • Aken. Net over de grens bij Vaals vind je de gezellige kerstmarkt van Aken op de sfeervolle pleintjes en in de steegjes rond de Dom en het stadhuis.
  • Monschau. Op slechts 30 kilometer van Aken kun je de sfeervolle kerstmarkt in de romantische straatjes van Monschau bezoeken.
  • Dortmund. De kerstmarkt in het centrum van Dortmund is met meer dan 300 kraampjes een van de grootste kerstmarkten van Duitsland.
  • Oberhausen. In Oberhausen kun je kiezen uit een intieme kerstmarkt in de altstadt of een kerstmarkt met meer dan 100 kraampjes bij het winkelparadijs CentrO.
Leuke kerstmarkten in Duitsland net over de grens

Veelgestelde vragen over de kerstmarkten in Duitsland

Wanneer zijn er kerstmarkten in Duitsland?

Dat verschilt per stad, maar de meeste kerstmarkten in Duitsland starten doorgaans rond half of eind november tot net voor kerst. In Düsseldorf en Duisburg kun je dit jaar zelfs nog t/m 30 december de kerstmarkt bezoeken.

Wat zijn leuke kerstmarkten in Duitsland net over de grens?

De gezelligste kerstmarkten in Duitsland vind je in Münster, Osnabrück, Düsseldorf en Keulen. Op deze pagina vind je een overzicht met nog meer leuke kerstmarkten net over de grens.

Wanneer kun je het beste de kerstmarkten in Duitsland bezoeken?

Om de drukte te vermijden, kun je het beste doordeweeks een kerstmarkt bezoeken. Vooral in de laatste weekenden voor kerst is het erg druk op de kerstmarkten. Houd er wel rekening mee dat de meeste kerstmarkten in Duitsland op Dodenzondag (20 november 2022) gesloten zijn.

Heb jij nog een gouden tip voor leuke kerstmarkten in Duitsland net over de grens? Aanvullende tips zijn welkom!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.