Streetart in Tallinn: hier vind je de mooiste muurschilderingen

De historische binnenstad van Tallinn lijkt zo uit een sprookjesboek gevlogen, maar wist je dat de hoofdstad van Estland ook een andere kant heeft? In augustus 2016 ontdekte ik de urban vibe van Tallinn. Buiten het oude centrum vind je namelijk veel creatieve hotspots en kun je op diverse plekken gave muurschilderingen bewonderen. In dit fotoblog laat ik je graag de mooiste streetart in Tallinn zien.

Telliskivi Creative City

De gaafste streetart in Tallinn? Die vind je in Telliskivi Creative City! Dit oude fabrieksterrein is omgetoverd in een levendige plek hip terrein vol creatieve winkeltjes, ateliers en hippe restaurantjes. En tussen al de hotspots kun je een aantal gave muurschilderingen spotten. Mijn favorieten? De enorme muurschildering bij de ingang en het kleurrijke portret op de zwarte muur. Telliskivi Creative City vind je in de wijk Kalamaja, op ongeveer 15 minuten lopen van het oude centrum.

Lunchtip in Telliskivi Creative City: F-Hoon. Een leuke inrichting, lekker en betaalbaar eten en een vriendelijke bediening.

Streetart in Tallinn: Telleskivi creative city
Telleskivi creative city Tallinn
Telleskivi creative city Tallinn
Telleskivi creative city Tallinn
Telleskivi creative city Tallinn

De Cultuurkilometer

De Cultuurkilometer is een fiets- en wandelpad langs een aantal musea, zoals het museum voor moderne kunst EKKM en het Seaplane Harbour Museum. Langs het pad kom je veel streetart tegen. Geen indrukwekkende murals, maar voornamelijk graffiti en een paar mooie schilderingen. De route start bij het Olympisch evenementencomplex Linnahall, een met graffiti bespoten Sovjet bouwwerk dat al decennia niet meer in gebruik is. Eindpunt van de route is de Patarei gevangenis.

>> Lees ook: 10 x gratis zien en doen in Tallinn

Linnahall Tallinn
Linnahall Tallinn
Culturele Kilometer Tallinn
Cultuurkilometer Tallinn

De Patarei gevangenis

Ook in en rond het Patarei zeefort kun je gave streetart bewonderen. In deze voormalige KGB-gevangenis kun je met gemak een paar uur dwalen door een doolhof van verlaten gangen en cellen. Een intrigerende plek met een gruwelijke geschiedenis die bijna nog tastbaar is. Op veel muren kun je schilderingen bewonderen, vaak met een politieke boodschap. Wil je de Paterei gevangenis bezoeken? Bekijk dan hier de actuele openingstijden en prijzen.

Patarei gevangenis TallinnPatarei Tallinn Patarei TallinnPatarei TallinnPatarei Tallinn Patarei TallinnPatarei Tallinn

Meer lezen over Tallinn

Ben jij weleens in Tallinn geweest en heb je toen ook streetart ontdekt? 

7 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.