Fotoblog: streetart in Tallinn

De historische binnenstad van Tallinn lijkt zo uit een sprookjesboek gevlogen, maar wist je dat de hoofdstad van Estland ook een andere kant heeft? In augustus 2016 ontdekte ik de urban vibe van Tallinn. Buiten het oude centrum vind je namelijk veel creatieve  hotspots en kun je op diverse plekken gave streetart bewonderen. In dit fotoblog laat ik je graag de mooiste muurschilderingen zien.

Telliskivi Creative City

Op ongeveer 15 minuten lopen van het oude centrum, in de wijk Kalamaja, vind je Telliskivi Creative City. Een oud fabrieksterrein omgetoverd tot urban hotspot. Tussen de creatieve winkeltjes, ateliers en hippe restaurantjes kun je een aantal gave muurschilderingen spotten. Mijn favorieten? De enorme muurschildering bij de ingang en het kleurrijke portret.

Lunchtip in Telliskivi Creative City: F-Hoon. Een leuke inrichting, lekker en betaalbaar eten en een vriendelijke bediening.

Telleskivi creative city TallinnTelleskivi creative city TallinnTelleskivi creative city Tallinn Telleskivi creative city Tallinn Telleskivi creative city Tallinn

De Cultuurkilometer

De Cultuurkilometer is een fiets- en wandelpad langs een aantal musea, zoals het museum voor moderne kunst EKKM en het Seaplane Harbour Museum. Langs het pad kom je veel streetart tegen. Geen indrukwekkende murals, maar voornamelijk graffiti en een paar mooie schilderingen. De route start bij het Olympisch evenementencomplex Linnahall, een met graffiti bespoten Sovjet bouwwerk dat al decennia niet meer in gebruik is. Eindpunt van de route is de Patarei gevangenis.

Lees ook: 10 x gratis zien en doen in Tallinn

Linnahall TallinnLinnahall TallinnCulturele Kilometer Tallinn Cultuurkilometer Tallinn

De Patarei gevangenis

Ook in en rond het Patarei zeefort kun je streetart bewonderen. In deze voormalige KGB-gevangenis kun je met gemak een paar uur dwalen door een doolhof van verlaten gangen en cellen. Een integrerende plek met een gruwelijke geschiedenis die bijna nog tastbaar is. Op veel muren kun je schilderingen bewonderen, vaak met een politieke boodschap. (Update 2018: de gevangenis is inmiddels helaas gesloten voor publiek).

Patarei gevangenis TallinnPatarei Tallinn Patarei TallinnPatarei TallinnPatarei Tallinn Patarei TallinnPatarei TallinnBen jij weleens in Tallinn geweest en heb je toen ook streetart ontdekt? 

7 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.