Met een lelijk eendje langs de mooiste plekjes in de Beemster toeren

Beemster

Afgelopen weekend was ik op bezoek in Laag Holland, een prachtig gebied direct boven Amsterdam. Een van de hoogtepunten van dit heerlijke weekend was een toertochtje met een oud eendje langs de mooiste plekjes in de Beemster. Vandaag doe ik graag in geuren en kleuren verslag van dit bijzondere ritje.

Op een stralende zondagochtend verzamelen we al vroeg bij Ducktrail in Wormer. De loods staat vol oude eendjes in alle kleuren van de regenboog en met namen als Schittereend en Duck of Hazzard. Wij nemen plaats in de pimpelpaarse Purple Reend. Ik ben op slag verliefd op het lelijke eendje.

Voorjaar in de Beemster

Na een korte uitleg over de gebruiksaanwijzing van de 2CV, gaat meteen het dak eraf! De zon schijnt en de temperatuur is aangenaam. Perfect weer dus om in een cabrio rond te toeren. In een konvooi van vier eendjes rijden we vervolgens Werelderfgoed de Beemster in. Ik neem vandaag de taak van bijrijder op me. Geen ondankbare taak, want met de wind in mijn haren en een zonnebril op mijn neus geniet ik volop van de mooie omgeving.

Dromerig staar ik naar het groene polderlandschap dat langzaam aan me voorbij trekt. We rijden langs slootjes en bruggetjes, historische boerderijen en oude molens. De weilanden staan vol met vrolijk dartelende lammetjes en de bloesem staat volop in bloei. De lente staat op springen!

Ducktrail Beemster
Eendenrally
Bloesem
Toeren door de Beemster
Tulpenvelden Beemster

Tulpenvelden in de Beemster

De eerste tussenstop van onze eendenrally is Fort Resort Beemster: een luxe en duurzaam wellnessresort. Een bijzonder fort, dat als onderdeel van de Stelling van Amsterdam op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het resort is ingericht met oog voor detail en er heerst een serene sfeer. Hier zou ik graag eens een dagje willen relaxen, maar na een kopje koffie is het tijd om weer in onze oldtimers te stappen.

Op het marktplein van Middenbeemster stappen we uit voor een potje ouderwets steenwerpen. Een traditionele sport die in deze regio nog steeds beoefend wordt. Ik blijk er helaas geen verborgen talent voor te hebben. De volgende tussenstop bezorgt mij dan ook meer kriebels in mijn buik. We rijden namelijk naar de tulpenvelden in de Beemster. Vanuit de auto geniet ik al van een kleurexplosie van tulpen, maar natuurlijk parkeren we onze eend ook even voor een fotoshoot in de kleurrijke tulpenzee.

>> Lees ook: hier vind je de mooiste bloemenvelden van Nederland

Oud eendje voor de tulpenvelden TulpenBollenveldenTulpen Eendjes in de tulpenFoto: Karin van I love kamperen

Het fotogenieke dorpje De Rijp

Hoewel we bijna niet weg te slaan zijn bij de tulpenpracht, rijden we toch weer door naar het volgende fotogenieke plekje. Onderweg lijkt het af en toe alsof we door een oer-Hollandse ansichtkaart rijden. Bijvoorbeeld bij de schilderachtige Schermermolens, die statig langs de waterkant staan te pronken. In Graft stoppen we om het schitterende raadhuis te bewonderen en oud-Hollands snoepgoed te kopen bij Bram en Aagje. Met nog geen 5,5 vierkante meter ’t kleinste winkeltje van Nederland.

Iets verderop ligt het pittoreske dorpje De Rijp. Met onze camera in de aanslag maken we hier nog een wandeling langs het mooie raadhuis en de schattige huisjes aan de waterkant. Helaas is het de laatste tussenstop van onze eendenrally. Er wacht nog een heerlijke lunch bij Ducktrail op ons. Een perfecte afsluiting van een fantastische ochtend toeren door de Beemster.

Bram en Aagje t kleinste Snoepwinkeltje
Snoepwinkeltje Graft
Raadhuis de Rijp
De Rijp
De Rijp

Meer lezen over Noord-Holland

Ben jij weleens in de Beemster geweest en heb je weleens in een lelijk eendje gereden? 

Ik verbleef in Laag Holland op uitnodiging van Bureau Toerisme Laag Holland.

16 REACTIES

  1. Wat een ontzettende leuke activiteit joh! Sowieso ben ik gek op die ‘lelijke’ eendjes en dan ook nog eens in zo’n prachtige omgeving rond toeren… ja, dat zou echt iets voor mij zijn!

  2. Ik had ook graag mee getoerd door Laag Holland, maar ik zat hetzelfde weekend in Duitsland met Jan. Ook heerlijk, al leek het me leuk om je (eindelijk) te ontmoeten! Gaaf hoor, dat touren met de eendjes! En die tulpenvelden zijn natuurlijk helemaal te gek!

    • Wat jammer dat je er niet bij kon zijn. Het was echt een heel geslaagd weekend met leuke activiteiten. Maar een weekendje Duitsland is natuurlijk ook niet verkeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.