Review: Hilton Hotel Antwerp Old Town

In een Hilton hotel overnachten: check! In juli vierde ik mijn verjaardag in Antwerpen. Onze thuishaven tijdens dit weekendje weg? Het vijfsterrenhotel Hilton Antwerp Old Town. De Hilton hotels staan natuurlijk over de hele wereld bekend als super-de-luxe hotels. Ik ging voor je op onderzoek uit of het Hilton Hotel Antwerp zijn naam eer aandoet.

Vriendelijke ontvangst

De eerste aanblik van het hotel is met recht indrukwekkend te noemen. Het hotel is gevestigd in een historisch monumentaal pand uit 1835 en het eerste woord dat in me opkomt is grandeur. Bij binnenkomst blijkt dat de lobby er ook wezen mag, maar nog belangrijker is de vriendelijke ontvangst. Tijdens het inchecken wordt meteen duidelijk dat we in een vijfsterrenhotel zijn. Die vijfde ster verdienen ze met net dat beetje extra service en gastvrijheid. De receptioniste is uitermate vriendelijk en behulpzaam, dus de eerste pluspunten voor dit hotel zijn al in de pocket. Maar laten we niet te vroeg juichen, want we hebben onze kamer nog niet eens gezien.

hilton hotel antwerp old town

Prinsheerlijk slapen

Gelukkig voldoet de kamer helemaal aan onze verwachtingen. Oké, de inrichting is niet helemaal mijn smaak, maar past wel bij het hotel. De kamer is in ieder geval ruim opgezet en voorzien van alle comfort. Vooral de ruimte in de badkamer weet ons aangenaam te verrassen. Twee wasbakken, een spiegel van minstens anderhalf meter breed, een ligbad en een aparte douche….je snapt wel dat wij hiermee in onze nopjes zijn. De volgende ochtend kunnen we niets anders dan concluderen dat ook de bedden onze slaaptest hebben weten te doorstaan. Uitgeslapen openen we de gordijnen en zien we de bedrijvigheid op de Groenplaats langzaam op gang komen. Antwerpen ontwaakt!

hilton hotel antwerp old town

Toplocatie in hartje Antwerpen

Hilton Antwerp Old Town ligt dus aan de Groenplaats, een bruisend plein in hartje Antwerpen. Een uitstekende uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door de stad. Met ontelbaar veel gezellige terrasjes en de bekende winkelstraat de Meir om de hoek kun je je geen betere locatie wensen. Ook andere wijken en bezienswaardigheden liggen op loopafstand, dus je hoeft geen gebruik te maken van het openbaar vervoer om de leukste plekjes van Antwerpen te ontdekken. Bovendien sta je binnen 20 minuten wandelen bij het Centraal Station. Ben je met de auto? Dan is er genoeg plek in de parkeergarage onder het hotel. In Parking Groenplaats betaal je €17,50 voor 24 uur parkeren en als je jarig bent is het gratis!

Nog meer geld besparen tijdens je citytrip? Lees dan mijn 10 gratis must see & do’s in Antwerpen.

Ontbijt & diner: een culinair feestje

Mijn verjaardag begint goed met een uitgebreid ontbijtbuffet. Verse sapjes, fruit, eieren met bacon, allerlei verse broodjes en veel verschillende soorten beleg: van zalm tot salami en van brie tot tonijnsalade. De keuze is er reuze. Ik kan me geen betere start van mijn verjaardag wensen. En ook de avond ervoor hebben we heerlijk gegeten in het hotelrestaurant. Op het aangename terras van Brasserie Flo lieten wij ons gastronomisch verrassen met een 3-gangendiner (€32,-) in combinatie met een paar glazen cava. De tongstrelende krab met avocado als voorgerecht was meteen een schot in de roos en ook het hoofdgerecht; de Ibericofilet met gegrilde groenten, kon ons wel bekoren. De aardbeien à la Romanoff als toetje maakten het culinaire feest compleet.

hilton hotel antwerp old town

Zijn er ook minpunten?

Klinkt als een droomovernachting, maar viel er dan helemaal niets op aan te merken? Het enige dat ik kan bedenken is dat ik tot twee keer toe (ja, ik weet het: zelfs een ezel…) voor een dichte hotelkamerdeur stond, omdat mijn sleutelkaart niet meer werkte. Deze werd namelijk onbruikbaar doordat ik de kaart in het hoesje van mijn mobiele telefoon bewaarde. Niet zo handig, dus daar moet je wel even op letten. Verder heb ik eigenlijk geen negatieve punten kunnen ontdekken tijdens ons verblijf.

Het eindoordeel

Wordt het een go or no go voor dit hotel? Na bovenstaande uiteenzetting zal het eindoordeel je niet verrassen. Hilton Hotel Antwerp Old Town is wat mij betreft een aanrader. Misschien moet je er wel dieper voor in de buidel tasten dan je gewend bent, maar je krijgt wel waar voor je geld. Nu kan ik dat gemakkelijk zeggen, want ik had deze overnachting inclusief ontbijt en diner gewonnen(!). Toch kun je als je een beetje inventief bent, erg leuke aanbiedingen vinden. Binnenkort zal ik hier wat tips & tricks uit de doeken doen over hoe je een goedkope hotelovernachting kunt scoren.

Heb jij weleens in een Hilton hotel overnacht? Was je net zo enthousiast als ik of was het een tegenvaller?

6 REACTIES

  1. Lijkt wel top 🙂 Ik heb al zo vaak willen overnachten in de Hilton in Antwerpen, maar op enkele kilometers van je huis een hotel boeken is zo decadent vind ik, haha. Dat van die magneetkaart dat ken ik ondertussen ook al, is best wel vaak zo dat het blokkeert.

    • Haha, dat is wel een beetje decadent ja. Misschien een andere Hilton iets verder van huis proberen? De magneetkaart is inderdaad lastig..had er afgelopen weekend weer last van.

  2. Lijkt me een heerlijke manier om je verjaardag te vieren. Ik wil graag eens in zo’n luxe hotel overnachten, dus ben al benieuwd naar je tips daarvoor 🙂

    • Ik kies meestal ook voor een goedkoper hotel. Ik houd liever geld over voor andere leuke dingen, hoewel zo’n nachtje in een luxe hotel echt niet verkeerd is natuurlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.