Magische kerstsfeer in Dublin

kerst in dublin

It’s beginning to look a lot like Christmas…Nog een paar dagen en dan is het zover! Dan wordt er wereldwijd massaal Kerstmis gevierd. Voor het zover is, wil ik graag nog even terugblikken op mijn stedentrip in het kerstsprookje dat Dublin heet. Want, oh my…die Ieren weten wel wat kerst vieren is!

Als ik dinsdagochtend voet op Ierse bodem zet, word ik meteen overvallen door een warm kerstgevoel. In de aankomsthal van Dublin Airport worden we verwelkomd door een koortje met schattige kinderen die luidkeels kerstliedjes staan te zingen. De luchthaven is feestelijk versierd met kerstbomen en als je even op een bankje uit wilt rusten, is de kans groot dat je naast een kerstman gaat zitten.

Ook in de bus richting het centrum wordt mijn kerstgevoel flink aangewakkerd. Ik staar nieuwsgierig naar buiten en zie bij bijna elk woonhuis de kerstboom pontificaal voor het raam staan. Als we door O’Connell Street rijden, is de enorme kerstboom voor het imposante General Post Office niet te missen. Zelfs bij daglicht zie ik de sterren schitteren in de bomen langs de Champs-Elysées van Dublin. En..uhh.. zag ik daar nou een auto met een hertengewei rijden? Ik knipper nog eens met mijn ogen, maar ik heb het me echt niet verbeeld. Al snel kom ik erachter dat het niet de enige versierde auto in Dublin is. Blijkbaar is het hier heel normaal om je auto met kerstattributen uit te dossen.

Kerstshoppen in Dublin

Het zal je vast niet verbazen als ik zeg dat ook de lobby van ons hotel rijkelijk versierd is met kerstdecoratie. We drinken een welkomstdrankje in de hotelpub, waar ik naast een lachende sneeuwpop van mijn Guinness nip. Even later dwalen we door de winkelstraten van Dublin en vergaap ik me in Grafton Street aan de kerstkunstwerken in de prachtig gedecoreerde etalages. Als ik omhoog kijk, staren een paar kerstmannen me lachend aan vanaf het dak van een warenhuis. In Henry Street wemelt het van de kraampjes vol met kersttruien die niet aan te slepen zijn. Een dikke trui heb ik echter niet nodig: de temperatuur is alles behalve winters. Het zonnetje schijnt en de thermometer tikt de 15 graden aan. Welkom in Winter Wonderland Dublin!

>> Tip: overnachten in de wijk Temple Bar? Kies dan voor het kleurrijke Blooms Hotel.

kerst in dublinkerst in dublinkerst in dublin

I Believe Christmas Market

Om het kerstfeestje helemaal compleet te maken, bezoeken we ook nog de I Believe Christmas Market in het havengebied Docklands. Tot onze verbazing valt deze kerstmarkt nogal tegen en zijn er amper bezoekers. Hoogtepunt is de Magical Christmas Cabine waarin we samen met wat kleuters en peuters rondgeleid worden door een kerstelf. Bij de ingang staat Rudolph the red nosed reindeer chocolaatjes uit zijn mond te spugen. Dankbaar eten we ons chocolaatje op en dan houden we het snel voor gezien. Tijd voor een pint in de pub!

En waar kan dat beter dan in de gezellige wijk Temple Bar? Hier wemelt het tenslotte van de pubs met live muziek. Pubs die overigens ook flink uitpakken met Kerstmis. In de beroemde Temple Bar weet ik gewoon niet waar ik moet kijken. De kerstmannen vliegen me (bijna letterlijk) om de oren en het plafond hangt ramvol kerstdecoratie. De Ieren hebben hun mooiste kerstoutfit uit de kast getrokken en de kersthits knallen uit de speakers. Even later wisselt ook de live band de Ierse folk af met vrolijke kerstnummers..Let it snow, let it snow, let it snow…Als we na een paar pints de Temple Bar uitlopen, worden we verrast door een winters tafereel. Sneeuwvlokken dwarrelen door de lucht. Het is geen gevolg van onze alcoholconsumptie, maar het witte goud wordt door sneeuwmachines van het dak geblazen.

Minutenlang kijk ik glimlachend naar de sterrenhemel, terwijl de sneeuwvlokken langs mijn gezicht dwarrelen. In één woord: magisch! De kers op de taart tijdens onze stedentrip in kerstsprookje Dublin.

Vind je dit alles nog niet genoeg en wil je nog meer in de kerststemming komen? Boek dan de Pantomine Christmas Bus Tour.  Of wil je juist even iets anders doen dan kerstwinkelen in Dublin? Bekijk dan het aanbod aan leuke tours in Dublin van GetYourGuide.

kerst in dublin
I Believe Christmas Market

kerst in dublin kerst in dublin kerst in dublin
Kerstshoppen in Dublin 2018

Dublin is doorgaans vanaf medio november in kerstsfeer gehuld. Ook in 2018 zal de kerstverlichting medio november aangestoken worden. Winkelstraten die je niet mag missen tijdens het kerstshoppen: Grafton Street, O’Connel Street en Henry Street. En natuurlijk zul je in de gezellige pubs in de wijk Temple Bar ook zeker in de kerststemming komen.

Ho, ho, ho! Merry Christmas everyone!

4 REACTIES

  1. Dankje voor het artikel! Ik ben benieuwd of de stad in het eerste weekend van december ook al in winterse gezellige (kerst)sferen is. Weet jij dat?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.