Een fietsrondje langs de mooiste plekken op Walcheren

Fietsroute Walcheren

Ben je op vakantie in Zeeland en wil je de mooiste plekken op Walcheren ontdekken? Spring dan op de pedalen voor een fietsrondje over dit Zeeuwse schiereiland. Ik heb een mooie fietsroute vanuit Vlissingen uitgestippeld: ruim vijftig kilometer heerlijk trappen met de zilte wind door je haren.

Havenstad Vlissingen

Startpunt van dit fietsrondje over Walcheren is Vlissingen. Onze thuisbasis tijdens een lekker lang weekend Zeeland. De afgelopen dagen hebben we ons prima vermaakt in deze leuke havenstad. We flaneren over de boulevard, picknicken aan de Westerschelde en pakken een terrasje aan de pittoreske jachthaven. Je leest er hier meer over: 10 leuke tips in Vlissingen.

Vandaag is het echter tijd om de omgeving te ontdekken. Ik heb een knooppuntenroute uitgestippeld van een dikke vijftig kilometer langs de mooiste plekken op Walcheren. We hebben dus flink wat kilometers voor de boeg. Maar om ons op deze stralende voorjaarsdag niet te veel in het zweet te werken, besluiten we een e-bike te huren. Het is tenslotte vakantie!

Groene boulevard Vlissingen

De Zeeuwse hoofdstad Middelburg

Dus springen we ’s ochtends op de pedalen voor een ontspannen ritje langs het Kanaal door Walcheren. Tijdens de tocht richting Middelburg passeren we een flinke stoet plezierbootjes en kano’s. In de verte zien we de toren van de Lange Jan al aan de horizon. De Zeeuwse hoofdstad ligt nog geen tien kilometer verderop, dus we zijn er zo.

Het is inmiddels koffietijd, dus gaan we in de ankers voor een pauze met koffie en taart. Hoewel ik al meerdere keren in Middelburg ben geweest, ben ik altijd weer aangenaam verrast door de fijne sfeer en de mooie straatjes in de historische binnenstad. De verleiding is dan ook groot om te blijven hangen, maar onze volgende tussenstop wacht op ons. We hebben namelijk een boottocht gereserveerd in Veere.

>> Lees ook: 10 leuke tips voor een dagje Middelburg

Kanaal door Walcheren

Charmant vestingstadje Veere

Ook van Middelburg naar Veere is het maar een kort ritje van nog geen tien kilometer. Onderweg zien we vanaf onze fiets een Schotse Hooglander nieuwsgierig naar ons gluren door zijn wilde haardos. We hebben het tempo er lekker in, dus al snel komt de torenspits van het Veerse stadhuis in zicht.

De laatste keer dat ik Veere bezocht was de historische binnenstad volledig in mist gehuld. Op deze stralende dag is het charmante vestingstadje nog veel mooier! We wandelen door de sfeervolle straatjes richting de Campveerse Toren, waar vanaf de steiger de rondvaartboot zal vertrekken voor een uurtje varen over het Veerse Meer. Aan boord genieten we van het mooie uitzicht en een verkoelend windje.

Mooiste plekken Walcheren: Veere

Oranjezon en Domburg

Na een lekkere lunch op een van de gezellige terrassen, vervolgen we onze fietstocht langs het Veerse Meer. We rijden door de heerlijk verkoelende bossen van natuurgebied Oranjezon richting Domburg, waar we van plan zijn om een terrasje te pakken voor een verfrissend drankje.

Als we even later de badplaats binnenfietsen, blijkt het er een drukte van jewelste. Er zijn op deze zonovergoten dag zelfs verkeersregelaars ingezet. Wij staan niet echt te springen om ons tussen die mensenmassa te begeven, dus besluiten we verder te fietsen richting Westkapelle.

De vuurtoren van Westkapelle

Het is heerlijk fietsen met de Noordzee aan onze rechterzijde en de weilanden aan onze linkerzijde. Al snel doemt vuurtoren Noorderhoofd (ook wel ’t Lage Licht of het ijzeren torentje genoemd) voor ons op.

De 16 meter hoge toren staat al sinds 1874 te pronken aan de Zeedijk in Westkapelle en is tegenwoordig ingericht als expositieruimte. Helaas is de fotogenieke vuurtoren tijdelijk gesloten voor publiek, dus trappen wij vrolijk verder richting Zoutelande.

Mooiste plekken Walcheren: vuurtoren Westkapelle

De duinen van Zoutelande

De stranden van het door Bløf bezongen Zoutelande liggen als enige in Nederland op het zuiden en hebben dus de meeste zonuren. Daarom heeft deze kustlijn de bijnaam ‘Zeeuwse Rivièra’ gekregen. En in de strandtenten aan die Zeeuwse Rivièra is het heerlijk toeven kan ik je vertellen!

Vandaag laten we de strandtenten echter links liggen en fietsen we langs de hoge duinen van Zoutelande door naar Vlissingen. Bij Strandpaviljoen Panta Rhei aan het Nollestrand trappen we op de rem om onze fietstocht goed af te sluiten. Met een hapje en een drankje proosten we op een geslaagd fietsrondje Walcheren!

Fietsroute mooiste plekken Walcheren

Fietsroute vanuit Vlissingen: de knooppunten

Benieuwd naar de knooppunten van deze fietsroute langs de mooiste plekken op Walcheren? Dit zijn ze: 88 – 87 – 83 – 38 – 57 – 58 – 05 – 62 – 34 – 36 – 32 – 31 – 25 – 26 – 27 – 16 – 14 – 10 – 40 – 42 – 44 – 80 – 81 – 88.

> Lengte: circa 53,5 km
> Starpunt: Boulevard Vlissingen (88)
> De mooiste plaatsen: Middelburg (58), Veere (36), Domburg (14), Westkapelle (10), Zoutelande (42)

Op zoek naar een mooi hotel als uitvalsbasis voor deze fietsroute langs de mooiste plekjes op Walcheren? Lekker slapen doe je bij:

Fietsroute mooie plekken Walcheren

Meer lezen over Zeeland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.