Sicilië: de Egadische eilanden in beeld

Egadische eilanden Trapani Sicilie

De Egadische Eilanden? Het zal me niet verbazen als je nog nooit van deze eilandengroep gehoord hebt. Toen ik voor het eerst over de eilandjes las, ging er bij mij ook geen belletje rinkelen. Wel werd ik meteen enthousiast toen ik foto’s van dit paradijs zag.  In 2012 bezocht ik deze eilandjes voor de noordwestkust van Sicilië en uiteraard schoot ik heel wat foto’s die ik graag met jullie deel.

Eerder schreef ik al over de 5 must do’s in en rond de havenstad Trapani. Een bezoek aan de Egadische eilanden stond in dat lijstje wat mij betreft met stip op nummer één. In deze fotoblog laat ik je zien waarom.

Egadische eilanden trapani sicilie (25)Met de draagvleugelboot van Ustica Lines naar Favignana, het grootste eiland van de Egadische Eilanden. Vanaf Trapani vaar je in ongeveer een half uur naar dit paradijsje.

Egadische eilanden trapani sicilie (24)Bye, bye…Trapani!

Favignana

Bij aankomst wandelen we door het kleurrijke haventje van Favignana, waar de vissers aan het werk zijn.

Egadische eilanden trapani sicilie (26)Egadische eilanden Trapani Sicilie (45)Egadische eilanden trapani sicilie (29)In de haven van Favignana kun je fietsen of scooters huren om het eiland te verkennen. Het eiland is 20 km² groot en redelijk vlak, dus wij kozen voor een rondje Favigana op de fiets.

Egadische eilanden Trapani Sicilie (2)Ja, het water is er echt zo blauw!

Egadische eilanden Trapani Sicilie (46)Natuurlijk genoten we af en toe van een verfrissende duik om af te koelen van onze fietstocht.

Egadische eilanden Trapani Sicilie (1)Favignana is het meest toeristische eiland van de drie Egadische Eilanden. Dit is (volgens mij) het enige zandstrandje op Favignana en ook meteen het drukste strand van het eiland.

Egadische eilanden Trapani Sicilie (5)Even lekker rustig een boekje lezen tussen de rotsen.

Egadische eilanden Trapani Sicilie (7)Een zelfonstpannermomentje! Say cheese!

Levanzo

Na ons bezoek aan Favigna waren we zo enthousiast over de Egadische Eilanden, dat we besloten een paar dagen later weer de boot te nemen. Dit keer naar Levanzo. Dit eilandje is een stukje kleiner (6km²), een stukje rustiger en bovendien autovrij. (Dit was tenminste het geval toen wij er waren in 2012. Ik heb gehoord dat er inmiddels wel enkele auto’s rondrijden.)

Egadische eilanden Trapani Sicilie (12)Het prachtige haventje van Levanzo. De enige plek op het eiland waar je restaurantjes kunt vinden.

Egadische eilanden Trapani Sicilie (13)Natuurlijk genoten we ook op Levanzo van een duik in de azuurblauwe zee!

Egadische eilanden Trapani Sicilie (48)P1030071Egadische eilanden Trapani Sicilie (20)Na een middagje zonnen en zwemmen, wandelen we weer terug naar het haventje. De zon die glinstert op het water, ik houd ervan!

Egadische eilanden Trapani Sicilie (19)Egadische eilanden Trapani Sicilie (49)Egadische eilanden Trapani Sicilie (22)Egadische eilanden Trapani Sicilie (21)We wandelen nog even door het haventje als de zon achter de heuvel verdwijnt…

Egadische eilanden Trapani Sicilie (23)…en het weer tijd is om met de boot terug te gaan naar Trapani. Levanzo, wat was je mooi!

Ben jij weleens op de Egadische Eilanden geweest? Of heb je nog tips voor zo’n verborgen paradijsje in Europa? 

4 REACTIES

  1. Wauw, pretty! Ik ben er nog nooit geweest. Deze zomer wel héél dichtbij, aangezien ik geland ben in Trapani om de rest van Sicilië te ontdekken. Damn, nu heb ik helemaal zomergevoel van die mooie blauwe zee op foto te zien ö

    • Dan was je zeker dichtbij. Ja, ik kreeg ook al het zomergevoel toen ik met deze blog bezig was. Ik heb voorlopig alleen citytrips op het programma staan, maar een zon/zeebestemming zou ook niet verkeerd zijn. Ik ben sowieso dol op eilanden.

  2. Wauw wat een prachtige foto’s! Ik ga in September naar Trapani en wil nu zeker de eilanden bezoeken. Is het duur met de draagvleugelboot om er te geraken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.