Een boottocht naar het kleinste bewoonde eiland van Spanje

alicante boottocht tabarca

Grillige rotsen, onweerstaanbare vergezichten, dromerige slenterstraatjes, kleurrijke huisjes, schattige bootjes, geurende bloemetjes en pannen paella! Dat zijn de ingrediënten van een dagje op het voormalige pirateneiland Tabarca. Vandaag neem ik je mee naar het kleinste bewoonde eiland van Spanje.

Op een zonnige ochtend in april stappen we in de haven van Alicante aan boord van de boot naar Tabarca. Na ruim een uur varen met de zilte zeebries in ons gezicht meren we aan in het pittoreske haventje van het eiland. De zon heeft ons onderweg in de steek gelaten, maar ook onder een wolkendek weet dit eilandje me meteen te betoveren.

Bij de haven slaan we linksaf richting het onbewoonde deel van Tabarca. We wandelen langs de azuurblauwe zee met haar grillige rotspartijen en genieten van adembenemende vergezichten. Onderweg zien we een vuurtoren en een oud fort, vroeger een schuilplaats voor piraten. De wind laat onze haren wapperen, meeuwen cirkelen in grote getale boven ons hoofd en ik geniet intens van de zilte zeelucht vermengd met de geur van bloemetjes. Heel veel bloemetjes, in alle kleuren van de regenboog. De lente staat op springen.

Na een wandeling van bijna twee uur, beginnen we trek te krijgen. Op het bewoonde deel van het eiland, dat in het laagseizoen zo’n 60 inwoners telt, vinden we een gezellig terras aan het centrale pleintje. Een prima plek voor een adempauze en een pan verse paella. In dit schilderachtige decor laat ik me dé specialiteit van deze regio heerlijk smaken. Na de lunch wandelen we over de vestingmuur van het eiland en slenteren we door de dromerige straatjes met kleurige huisjes. In het voorseizoen heerst er een serene rust op het eiland en het is net alsof ik door een schilderij loop. Dankbaar maak ik gebruik van mijn camera om dit meesterwerk vast te leggen.

Tabarca is slechts 1.800 meter lang en 400 meter breed, dus tegen het eind van de middag hebben we alle hoeken en gaten van het eiland wel gezien. We ploffen neer op een terrasje en wachten op de boot die ons om 16.30 uur weer terug naar Alicante brengt. Onderweg deint de boot zachtjes heen en weer en terwijl ik de golven tegen de boot hoor slaan, geniet ik tevreden nog even na van een heerlijk dagje op betoverend Tabarca.

Wil je ook naar dit fijne eiland? Op de website van Cruceros Kon Tiki vind je meer informatie over de actuele prijzen en vertrektijden van de boot naar Tabarca, maar nu eerst even genieten van heel veel foto’s van dit pareltje!

Lees ook: Wat te doen in Alicante? 10 tips

Ook leuk om te lezen: 10 x zien en doen aan de Costa Blanca

Alicante boottocht tabarca (1)Alicante boottocht tabarca (2)Alicante boottocht tabarca (3)2016-07-15Alicante boottocht tabarca (4) Alicante boottocht tabarca (5) Alicante boottocht tabarca (7)2016-07-154Alicante boottocht tabarca (6)Alicante boottocht tabarca (8) Alicante boottocht tabarca (9)2016-07-153Alicante boottocht tabarca (11)20160415_143220Alicante boottocht tabarca (10)Alicante boottocht tabarca (12) Alicante boottocht tabarca (13)2016-07-151Alicante boottocht tabarca (14) Alicante boottocht tabarca (15) Alicante boottocht tabarca (16)

15 REACTIES

    • Zeker een leuk eiland. Klein, maar fijn! Vooral in het laagseizoen als het nog lekker rustig is. Ik heb zo’n vermoeden dat het er in het hoogseizoen (te) druk is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.