5 redenen waarom (ook) ik verliefd op Ibiza ben

Verliefd op Ibiza - vakantie

Ibiza staat vooral bekend als partyeiland. En terecht! Alleen vergeten veel mensen dat Ibiza nog veel meer te bieden heeft. Ook als je niet van keihard feesten houdt, is dit Spaanse eiland zeker een bezoek waard. Ik geef je 5 redenen waarom ik verliefd ben op Ibiza.

1. De magische sfeer

Het is moeilijk onder woorden te brengen, maar ik werd op Ibiza meteen gegrepen door de fijne sfeer en de bijzondere energie. Het is niet voor niets de thuishaven van vele hippies. Niets moet en alles mag! Maar niet alleen de mensen zijn bijzonder relaxed, er hangt ook een soort magische sfeer. Er wordt gezegd dat dit komt door het mysterieuze rotseiland Es Vedra. Deze indrukwekkende rots van bijna 400 meter hoog ligt op ongeveer 2 kilometer voor de zuidwestkust van Ibiza.

De imposante rots wordt omgeven door vele mythen en legenden. De bekendste is dat Es Vedra een bergtop is van het onder water gelopen Atlantis. Ook kent het rotseiland, door extreem hoge concentraties van metalen en mineralen, een bijzonder zwaar magnetisch veld. Het is zelfs de derde meest magnetische plek op aarde. Volgens velen is de energie op het hele eiland voelbaar. Ik verbleef tijdens mijn vakantie op Ibiza een aantal dagen in een hotel met uitzicht op Es Vedra. Je begrijpt dus wel dat ik mij erg zen voelde op deze spirituele plek.

Bekijk ook eens mijn fijnste tips: 10 x zien en doen op Ibiza

Verliefd op Ibiza - Vakantie - Es Vedra - Reisvlinder.nl

2. Eindeloos tapas, cava & sangria

Mijn favoriete drankje op Ibiza? Cava; het Spaanse antwoord op champagne! Toen ik thuiskwam van mijn vakantie moest ik echt een beetje afkicken van de bubbels. Het heeft altijd iets feestelijks en de combinatie met tapas is gewoonweg perfect! Het liefst zou ik elke dag lunchen en dineren met tapas en een glaasje cava. Op Ibiza is dat geen probleem. Af en toe afgewisseld met sangria, die trouwens ook vaak wordt geschonken in de witte variant (met cava 🙂 ). Enige minpuntje: er hing de hele vakantie een walm van knoflook om me heen. Die aioli was ook zo lekker….

3. Azuurblauwe baaitjes

De kustlijn van Ibiza is prachtig! Het eiland is niet groot (circa 550 km²), dus je bent altijd dicht bij de zee. Het is heerlijk om een dagje van de ene azuurblauwe baai naar de andere te rijden. Ik genoot van adembenemende vergezichten en liet me verrassen door de grillige kustlijn met inhammen en steile rotsen.

Het zuidwesten van Ibiza is echt van een ongekende schoonheid. Je hebt er op veel plekken spectaculair uitzicht op Es Vedra. Het strand met het beste uitzicht op het mystieke rotseiland? Cala d’Hort: een prima plek voor een verfrissende duik of een lekkere lunch.

Ook in het noorden van Ibiza vind je schitterende stranden, zoals mijn favoriet: Playa Benirras. Dit is een kleine baai met kristalhelder water omringd door rotsachtige heuvels. Elke zondagavond wordt hier de zonsondergang begeleid door bongo drummers. In één woord: magisch! Handdoekje mee, flesje cava erbij en genieten maar!

Verliefd op Ibiza - vakantie - Reisvlinder.nl

4. Een mediterraan klimaat

Eerlijk is eerlijk: ook op Ibiza regent het weleens. Toch is het er over het algemeen beter vertoeven dan in ons koude kikkerlandje. Ibiza heeft een mediterraan klimaat met zachte winters, warme zomers en een matige regenval. Zonaanbidders zijn op Ibiza dus zeker in de zomermaanden aan het juiste adres. En laat ik nou net een heel groot liefhebster van de zon zijn! Ter vergelijking hieronder het weerbericht voor de komende dagen in Amsterdam en op Ibiza. Als ik mocht kiezen, zou ik het wel weten..

Verliefd op Ibiza - vakantie

5. Kleurrijk Ibiza

Niet alleen de azuurblauwe baaitjes op Ibiza zijn kleurrijk. Er lopen ook veel kleurrijke mensen rond, de marktjes zijn kleurrijk en veel restaurantjes zijn kleurrijk ingericht. Zelfs een flesje Isleña, het bier van Ibiza, is (jawel) kleurrijk en je wordt doodgegooid met kleurrijke souvenirs (waar ik eerlijk gezegd nogal hebberig van werd). En ook de welbekende hippiemarkten zijn een walhalla voor iedereen die van kleurrijke sieraden en kleding houdt. Ik ben gek op vrolijke kleuren, dus nog een extra reden om nog iets meer verliefd op Ibiza te worden…

Verliefd op Ibiza - Vakantie

Ben jij weleens op Ibiza geweest? En..was je ook op slag verliefd? 

13 REACTIES

 1. Misschien word ik nog eens verliefd op Ibiza, ik hoop het! Ben er nog nooit geweest, maar hoor van veel mensen dat het méér is dan alleen maar feesten. Azuurblauw, kleurrijk en tapas zijn voor mij meestal wel de juiste ingrediënten 😉 Hopelijk snel een bezoek aan dit, door jou mooi beschreven, Spaanse eiland!

 2. Wat zie Ibiza er heerlijk uit zeg… Ik krijg helemaal zin om er naar toe te gaan haha. En cava was wel favoriet, dat lees ik er wel doorheen haha! En dat je naar knoflook ruikt, ach… Doet niet iedereen dat ;-)!? Bijzonder van dat magnetische veld trouwens! Benieuwd of daar al die energie vandaan komt (of dat het toch de drugs is hihi)!

  • Haha, ja die cava kan ik echt niet weerstaan. Kom ik nu over als een alcoholist(je)? Ik heb nu ook echt zin om er weer naar toe te gaan. Precies een jaar geleden was ik m’n koffer aan het pakken voor 10 dagen Ibiza. Toen had ik het dus een stuk beter voor elkaar…

  • In mei kan het nog alle kanten op met het weer. Ik was er begin mei en toen hadden we tien dagen lang stralend strandweer (25-30 graden), alleen ’s avonds koelde het nog wel af. Maar een week later regende het een paar dagen lang..dus het blijft een gok. In ieder geval veel plezier alvast. Ibiza is geweldig!

 3. Hai Anita,

  Nu ben ik 3x op Ibiza geweest en gaan we binnenkort met onze 4 jonge tieners.. ik zoek het strand van jouw bovenste foto! Ik weet gewoon niet mee rhoe het heet… die met die parasolletjes. De zonsondergang valt daar zo mooi door!
  De stranden (en parasolletjes dus..) zijn ook veranderd, soms weg.. weet jij nog welk strand dat was? Ik hoor heel graag van je!
  Groetjes Wendy

  • Hoi Wendy,
   Ik moest even in m’n geheugen graven, maar het is Cala Vadella. Inderdaad een heel mooie zonsondergang daar (en een paar fijne restaurantjes) Wat een heerlijk vooruitzicht dat je binnenkort naar Ibiza gaat. Heel veel plezier alvast!
   Groetjes Anita

 4. Hai Anita,
  Ja, daar zijn we toch geweest 5 weken geleden..maar het oogt nu anders. Vond die parasolletjes zo gaaf met zonsondergang! Thanx! Gaan daar sowieso straks met de kids genieten!!

  • Deze foto is inmiddels ook alweer twee jaar geleden genomen, dus kan inderdaad goed veranderd zijn daar. Maar zal vast en zeker genieten worden. Fijne vakantie!

   • Dank!
    Toen was ik ook verliefd op dat strand geworden, 2 jaar terug. En op de rest van het eiland. Gaan zeker genieten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.