Terugblik: 3 x jarig in het buitenland

verjaardag in het buitenland

Hiep, hiep, hoera! Vandaag ben ik jarig. Natuurlijk een prima reden om er even lekker een weekendje tussenuit te gaan. Eerlijk gezegd heb ik weinig met m’n verjaardag en wil ik meestal het liefst het land ontvluchten om deze heugelijke dag maar niet te hoeven vieren. Helaas lukt dat om een of andere reden nooit zo goed. De keren dat ik mijn verjaardag in het buitenland vierde zijn dan ook op één hand (of met drie vingers) te tellen. Vandaag blik ik terug op deze onvergetelijke verjaardagen.

Antwerpen – 2015

Vandaag is het me dus wel gelukt om mijn verjaardag in het buitenland te vieren. Ik was dit weekend namelijk in Antwerpen te vinden waar ik 10 tips voor je heb verzameld voor gratis must see & do’s. Daarnaast stond het weekend in het teken van (veel) lekker eten en drinken. Het feestje begon natuurlijk vannacht op 12 uur met een toost op de start van een nieuw levensjaar. Uiteraard volgden er nog een drankje (of twee) op deze uitermate gezellige avond. Vandaag heerlijk uitgeslapen en de dag goed begonnen met een zeer uitgebreid ontbijt. Na deze verwennerij nog even over de Vogeltjesmarkt gewandeld en door het (helaas) bewolkte Antwerpen gedwaald. Uiteindelijk hebben we ons zeer geslaagde weekend afgesloten met een verjaardagspintje op het terras. Proost!

varjaardag in het buitenland

Slovenië – 2013

Precies twee jaar geleden zat ik te chillen op mijn billen aan de Sloveense kust. We verbleven in een hotel direct aan zee in het kleine plaatsje Ankaran waar ’s avonds weinig te beleven viel. Ons bruisende nachtleven speelde zich voornamelijk af op het grote hotelterras aan zee. Zo ook op 11 juli toen wij aan het borrelen waren met onze gezellige vakantievrienden uit België. Lekkere Sloveense wijn, Union biertjes en een gitaar erbij. Een hoop gezelligheid dus met onze muzikale zuiderburen.

Wat ik op dat moment niet wist, is dat mijn vriend met de ober had geregeld dat hij om 00.00 uur een feestelijke cocktail met vuurwerkfontein aan mij zou serveren. Klokslag 12 uur gingen de lichten uit en kwam de ober aanlopen met de cocktail. Het ‘Happy Birthday’ werd al vrolijk ingezet. Tot dusver verliep alles vlekkeloos. Ware het niet dat het feestvarken zelf op dat moment op het toilet zat. Wat een domper! De lichten werden weer aangedaan; weg verrassing. Toen ik even later nietsvermoedend van het toilet kwam lopen, stond er een heerlijke cocktail voor me klaar en werd er alsnog uit volle borst voor me gezongen.

Op mijn verjaardag hebben we een heerlijke dag gehad in het prachtige Triëste (waarover later meer). Wat heb ik daar genoten van lekkere pasta en wijn op zonnige terrasjes. Een groter plezier kan je mij niet doen op mijn verjaardag.

Benieuwd naar onze highlights van Slovenië? Lees dan mijn verslag over onze roadtrip door Slovenië.

verjaardag in het buitenland

Nieuw-Zeeland – 2005

Tien jaar geleden vierde ik mijn verjaardag in Nieuw-Zeeland. Na een rondreis van een maand op het Noordereiland zouden we op mijn verjaardag vanuit Wellington de overtocht naar het Zuidereiland maken. Na een lange rit vanuit Maunt Maunganui kwamen wij aan het eind van de middag aan in de ‘Windy City’. Die avond moest er natuurlijk om 00.00 uur geproost worden op mijn verjaardag, dus installeerden we ons na het avondeten in een gezellig kroegje. Er was alleen één probleem: al rond 22.00 uur hingen onze ogen op half 7. Dat werd nog een hele klus om wakker te blijven tot 12 uur. Uiteindelijk kozen we eieren voor ons geld en zijn we terug gegaan naar ons hostel om rond middernacht een borrel op mijn verjaardag te drinken, waarna we als een blok in slaap vielen.

Op mijn verjaardag zelf hebben we ’s ochtends een ritje gemaakt met de Wellington Cable Car om te kunnen genieten van het schitterende uitzicht op de omgeving. Na de prachtige overtocht naar het Zuidereiland heb ik ’s avonds heerlijk genoten van een verjaardagsdiner in een gezellig restaurantje in Nelson. Wederom een top verjaardag! Wel gek om door het tijdsverschil een half etmaal eerder jarig te zijn. De felicitatiestroom vanuit Nederland kwam dan ook vrij laat op gang 😉

verjaardag in het buitenlandverjaardag in het buitenlandHeb jij je verjaardag weleens gevierd in het buitenland of om een andere reden een onvergetelijke verjaardag meegemaakt? 

Hoofdfoto: Shutterstock

10 REACTIES

  1. Alleszins nog een dikke proficiat! Ik vierde vroeger al eens mijn verjaardag in Frankrijk, toen we er met het gezin op reis gingen. Vorig jaar was ik met mijn vriend in Rome, maar jammer genoeg op onze aankomst dag, dus heel feestelijk was het niet, op een heerlijk italiaans etentje na natuurlijk ^^

  2. Net iets te laat, maar alsnog gefeliciteerd! Hoop dat je een leuke dag hebt gehad! Ik heb mijn verjaardag ook wel eens in het buitenland gevierd. Is me erg goed bevallen. Ik vind het ook leuk om dan typische gewoonten van dat land mee te maken, zoals lange noodles in China die staan voor een lang leven. Of creativiteit op een bijna onbewoond eiland door een lucifer in een cakeje als kaars te gebruiken haha!

    • Dank je! Beter laat dan nooit 😉 Dat is ook een leuk idee om de verjaardagstradities van een land over te nemen.. misschien volgend jaar! Op een bijna onbewoond eiland je verjaardag vieren lijkt me ook geen straf!

  3. Dagen te laat, maar alsnog gefeliciteerd! Wat leuk dat je je verjaardag in Antwerpen hebt gevierd, een heerlijke stad! Maar Nieuw-Zeeland is natuurlijk nog veel gaver! Al was het dus wel een uitdaging, haha. Ik ben zelf op 4 november jarig en heb nog nooit mijn verjaardag in het buitenland gevierd. Al wil ik dat wel onwijs graag. Maar eens wat plannen dus!

    • Dank je! Ja, Antwerpen is heel gezellig. Goed idee om er even tussenuit te gaan met je verjaardag. Lekker in november ergens naar Zuid-Europa, dan pak je misschien ook nog lekker (warm) weer mee op je verjaardag 🙂

  4. Oh, deze post is van vorig jaar zie ik nu haha! Wel leuk om te lezen waar je je verjaardag allemaal hebt gevierd. Ik heb die van mezelf in 2011 en in 2015 in Australië mogen vieren. Vooral vorig jaar was super gaaf 😀

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.