Mijn 10 mooiste zonsondergangen

Een zonsondergang is een van de mooiste natuurverschijnselen die er bestaat. Althans, dat is mijn bescheiden mening. Ik kan er enorm van genieten als de zon langzaam in de zee zakt of achter de bergen verdwijnt en de lucht in een spectaculair kleurenpalet verandert. Met dit magische schouwspel zou ik mijn dag altijd wel af willen sluiten. Helaas zit dat er niet in, dus heb ik een selectie gemaakt van mijn mooiste zonsondergangen om even bij weg te dromen. 

Ibiza – Playa Benirras

Hoewel de volgorde van deze top 10 vrij willekeurig tot stand is gekomen, heb ik deze onvergetelijke zonsondergang op Ibiza wel bewust op nummer 1 gezet. Waarom?

Op een mooie zondagavond in mei zitten we, nippend aan onze cava, met onze blote voeten in het zand van Playa Benirras. Trommelende hippies om ons heen en voor ons een knaloranje bol die langzaam in de zee zakt. Ik geniet intens van de bijna magische sfeer in dit adembenemende baaitje. Onder luid applaus en gejuich zien we hoe de zon definitief achter de horizon verdwijnt.

Need I say more? Ik was al een beetje verliefd op Ibiza, maar na deze avond heeft het eiland definitief mijn hart gestolen.

mooiste zonsondergangen

Kenia – Amboseli National Park

Tijdens onze safari in Kenia worden we getrakteerd op een prachtige zonsondergang met op de voorgrond een enorme kudde buffels. Even later lopen er ook nog twee olifanten langs om het prachtige plaatje compleet te maken. Maar….op het moment dat ik hun silhouet in het vizier van mijn camera krijg, gaat deze ineens op zwart. Accu leeg. Wat een slechte timing (of slechte voorbereiding). Heel soms, echt heel soms kan ik hier nog steeds van balen.

mooiste zonsondergangen - Kenia

Sicilië – Trapani

Deze magische zonsondergang is al eerder ter sprake gekomen in het artikel 5 keer doen in Trapani. Ik zal dus niet in herhaling vallen, maar de foto’s hieronder zeggen eigenlijk al genoeg. Op een bijzondere avond genoten wij van een lucht die in honderden tinten roze en oranje kleurde…

mooiste zonsondergangen

Kroatië – Zadar

In de buurt van Zadar reden we tijdens het gouden uur langs de kust. Bij een pittoresk haventje gingen we in de ankers om te genieten van deze geweldige zonsondergang. De beroemde regisseur Alfred Hitchcock schijnt ooit gezegd te hebben dat in Zadar de mooiste zonsondergangen ter wereld te zien zijn, en geef hem eens ongelijk! Ik denk dat deze foto meer dan genoeg zegt…

mooiste zonsondergangen

Florence – Piazzale Michelangelo

Tip: als je in Florence bent, ga dan rond zonsondergang naar Piazalle Michelangelo. Hier heb je namelijk een schitterend uitzicht op de stad met de imposante koepel van de Duomo en de Ponte Vecchio. Neem een flesje wijn mee en ga op de brede trappen tussen de mensen zitten om van de ondergaande zon te genieten. Heb je trek gekregen? Bestel dan een pizza. Daar kijken ze echt niet van op, want de pizzakoerier rijdt hier af en aan.

mooiste zonsondergangen

Rome – Gianicolo

Vanuit de gezellige Romeinse volkswijk Trastevere kun je de Gianicolo beklimmen. Of je kunt je (zoals wij deden) met een taxi naar de top van de Gianicolo laten rijden. Vanaf deze heuvel genoten wij aan de ene kant van een spectaculair uitzicht over Rome en aan de andere kant van een prachtige zonsondergang. Aanrader!

Benieuwd naar nog meer aanraders? Lees dan mijn artikel: Zien, doen & Proeven in Rome.

mooiste zonsondergangen

Isla Margarita – Juan Griego

Er wordt gezegd dat de zonsondergang van Juan Griego een van de mooiste op Isla Margarita is. Dat wilden wij natuurlijk met eigen ogen zien. Terwijl we bij een restaurantje aan het strand genieten van dagverse vis, zien we de lucht knaloranje kleuren. Met op de voorgrond vissersbootjes en pelikanen, is het werkelijk een oogstrelend tafereel.

JPEG Image (9905033)

Egypte – Arabische woestijn

Een zonsondergang in de woestijn is onbetaalbaar! Na een mooie tocht op een quad door de woestijn sluiten we de dag goed af met een schitterend schouwspel: de koperen bol die langzaam plaats maakt voor een verbluffende sterrenhemel.

mooiste zonsondergangen

Slovenië – Ankaran

Men neme een terrasje aan zee, goed gezelschap, lekkere Sloveens wijn en een ondergaande zon. Wat wil een mens nog meer? Afgezien van mijn artikel lezen over de hoogtepunten van onze roadtrip in Slovenië… 😉

mooiste zonsondergangen

Marrakech – Djemaa el Fna-plein

In Marrakech namen wij plaats op een dakterras aan het Djemaa el Fna-plein om ons culinair te laten verwennen met couscous en een tajine. Terwijl het plein langzaam volstroomde met mensen, genoten wij in alle rust van de ondergaande zon op de achtergrond. Klinkt ook niet verkeerd, toch?

mooiste zonsondergangenIk ben erg benieuwd waar jij je mooiste zonsondergang zag. Laat het me weten in een reactie. 

12 REACTIES

 1. Ik kom toch nog een keertje kijken, want wat een leuke top tien! Die laatste heb ik ook meegemaakt, in Rome kan ik me ook nog een mooie zonsondergang meegemaakt vanaf de Spaanse trappen, maar alle andere plekken ben ik nog nooit geweest, bijzonder lijstje!

  • Dank je! Vind het zelf ook een heerlijk lijstje om bij weg te dromen 🙂 Spaanse trappen heb ik ook op gezeten, maar toen was de zon al onder

 2. De Keniaanse is zonder twijfel mijn favoriete foto van dit lijstje, al is het maar omdat het met doet denken aan de Lion King. En batterijen stoppen altijd met werken op dé belangrijkste momenten, jammer genoeg. Reden om terug te keren 😉

 3. Ik deel jouw bescheiden mening! 😀 Rome is hier mijn favoriet; een stad die trouwens nog op mijn bucket list staat! Prachtige foto’s! Ik vind de zonsondergang hier in Montevideo trouwens ook altijd mooi!

  • Ah, Rome moet je echt een keer heen! Staat absoluut in mijn top 5 favoriete Europese steden. Al ligt het voor jou natuurlijk niet bepaald om de hoek 😉

 4. Zonsondergangen, zucht….al zo veel mooie gezien. Eén van mijn mooiste was die in Halong Bay, Vietnam. Ik heb hem zelfs een ereplek gegeven op mijn speciale “foto van de maand” pagina. Maar die van jou mogen er ook zijn, ik geniet met je mee!

  • Ik heb even je foto van de maand bekeken. Dat ziet er inderdaad spectaculair uit. Halong Bay staat sowieso hoog op mijn bucketlist. Ik hoor er zoveel enthousiaste verhalen over.

  • Grappig dat iedereen weer een andere favoriet heeft. Wauw, die zonsondergang op Vancouver Island ziet er ook prachtig uit. Ik zag dat ik hem al geliked had 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.