Mooie muurschilderingen spotten in Boulogne-sur-Mer

Street art Boulogne-sur-Mer

Gek op streetart? Dan moet je in Boulogne-sur-Mer zijn! In dit Franse havenstadje zijn veel muren opgefleurd met kleurrijke kunstwerken. Ik wandelde langs de mooiste muurschilderingen in Boulogne-sur-Mer en laat je graag meegenieten van deze creatieve pareltjes.

Boulogne-sur-Mer in een notendop

Nog nooit van Boulogne-sur-Mer gehoord? Dit historische havenstadje ligt in het Noord-Franse departement Pas-de-Calais, op ongeveer vier uur rijden vanaf Utrecht. Boulogne is de grootste vissershaven van Frankrijk en telt ruim 43.000 inwoners.

Boulogne-sur-Mer is een ideale uitvalsbasis om de mooie Opaalkust te ontdekken. Grootste trekpleister in de stad zelf is zeeaquarium en oceanografisch centrum Nausicaá: het grootste aquarium van Europa. Blikvanger van de stad is de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, de koepel van de kerk torent statig boven het stadje uit.

Benieuwd wat er nog meer te zien en doen is? Lees dan mijn 10 leuke tips in Boulogne-sur-Mer.

Kathedraal Boulogne-sur-MerMuurschildering Boulogne-sur-Mer

Street Art Parcours Festival

Behalve mooie stranden en historische gebouwen kun je in Boulogne-sur-Mer dus ook heel gave streetart bewonderen. Dankzij het Street Art Parcours Festival zijn de muren verspreid over de stad versierd met gigantische kunstwerken. De eerste editie van het festival vond plaats in de zomer van 2016.

Sindsdien wordt de openbare kunstcollectie in Boulogne elk jaar uitgebreid met een aantal muurschilderingen. Niet alleen gemaakt door lokale straatkunstenaars, maar ook door internationaal befaamde artiesten.

Zelf op pad voor een wandeling langs de kunstwerken? Op dit kaartje vind je alle locaties van de muurschilderingen. Kijk onderweg goed om je heen, want er zijn ook veel elektriciteitskastjes beschilderd.

Elektriciteitskastjes street art Boulogne-sur-Me Muurschildering Boulogne-sur-Mer Muurschildering Boulogne-sur-Mer Muurschildering Boulogne-sur-MerStreet art parcours Boulogne-sur-MerStreet art Boulogne-sur-MerElektriciteitskastjes street art Boulogne-sur-Me

Een kleurrijk portret van Claude Monet

Een van de pronkstukken in Boulogne is een mural van de gerenommeerde artiest Kobra. Deze Braziliaan is bekend van zijn kleurrijke muurschilderingen in tal van wereldsteden. Ook zijn werk in Boulogne-sur-Mer is geschilderd in zijn herkenbare stijl. Een kleurrijk portret van de impressionistische Franse kunstschilder Claude Monet. Daarnaast bestaat het tweeluik uit een interpretatie van Monet’s schilderij De vrouw met de parasol uit 1886.

Kobra mural Boulogne-sur-Mer Kobra mural Claude Monet Street art Boulogne sur Mer

De vis en de zee

Als grootste vissershaven van Frankrijk is Boulogne-sur-Mer onlosmakelijk verbonden met de zee. Een thema dat op veel muurschilderingen en elektriciteitskastjes terugkomt.

Lees ook: ontdek de mooiste plekjes aan de Opaalkust

Mural Fisherman - Boulogne-sur-Mer

Zo is het kunstwerk Fisherman gebaseerd op een foto van prijswinnende fotograaf Frédéric Briois uit Boulogne. De indrukwekkende muurschildering aan Rue Faidherbe is gemaakt door de Canadese kunstenaar Emmanuel Jarus.

Muurschildering Boulogne-sur-Mer museum Boulogne-sur-Mer

Ook op de mural van de Argentijnse artiest Alaniz staat de zee centraal. Het is een kopie van het schilderij La Ramasseuse D’épaves (letterlijk vertaald: scheepswrakverzamelaarster). Het originele doek van de Franse naturalistische schilder Françis Tattegrain is te zien in het Chateau-museum, dat gevestigd is in het middeleeuwse kasteel van Boulogne.

Street art Boulogne sur Mer Frankrijk Elektriciteitskastje street art Boulogne-sur-Me

Ben jij al eens in Boulogne-sur-Mer geweest? Of heb je nog tip voor Europese steden waar je gave muurschilderingen kunt bewonderen? 

Lees ook: 
Hier vind je de mooiste muurschilderingen in Wenen
Doen in Malaga: streetart spotten
Ontdek de mooiste muurschilderingen in Napels
Doen in Sofia: mooie muurschilderingen spotten
Kleurrijke straatkunst in Arnhem

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.