Fotoserie: vandaag is rood!

rode bezienswaardigheden

Vandaag is rood…de kleur van de liefde! Hoewel ik Valentijnsdag eigenlijk een beetje commerciële onzin vind, ben ik voor de gelegenheid toch mijn fotoarchief ingedoken om een selectie te maken van mijn rode reisfoto’s. Het resultaat: een vrolijke mix van  rode bloemen, rode muurschilderingen en andere rode objecten in binnen- en buitenland. Happy Valentine! 

Als ik aan rood denk, dan denk ik als eerste aan de rode bussen en telefooncellen in Londen. Toevallig bezocht ik eind vorig jaar deze fantastische stad voor de derde keer en uiteraard zette ik deze rode symbolen op de gevoelige plaat. Ook fotografeerde ik overal ter wereld rode bloemetjes, maar de mooiste rode bloemen zag ik gewoon in eigen land. De rode tulpenvelden in de Bollenstreek mogen natuurlijk niet ontbreken in deze fotoserie. En ook de vliegenzwam en de beroemde Temple Bar in Dublin verdienen een plekje in deze blog. Benieuwd naar de andere rode objecten die ik in mijn fotoarchief heb gevonden? Scrol dan snel verder.

Bekijk ook: mijn witte, oranje of roze fotoseries.

rode-bezienswaardigheden-10Laten we maar meteen met Londen beginnen: de iconische rode telefooncel met op de achtergrond The National Gallery.

rode-bezienswaardigheden-12De bekende rode bus en de Big Ben.

rode-bezienswaardigheden-15Ook spotte ik in Londen heel veel gave streetart in de hippe wijk Shoreditch. Deze muur met rode details is zeker niet het mooiste kunstwerk, maar binnenkort zal ik een fotoblog maken met de mooiste muurschilderingen in Shoreditch. Stay tuned!

rode bezienswaardigheden - jakartaEen rode fiets op het plein van de Oude Stad in Jakarta met op de achtergrond het beroemde Café Batavia. Benieuwd naar mijn rondreis op Java? Lees dan mijn blog met de route en hoogtepunten op Java.

rode-bezienswaardigheden-28Na afloop van onze safari in Kenia bezochten we een (toeristisch) Masai-dorpje, waar we vuur leren maken en hoog leren springen. In mijn blog over een reeks onvergetelijke reismomenten in Kenia lees je meer over dit bijzondere land.

rode-bezienswaardigheden-26Rode lepels op een gebouw in Florence. Een schitterende stad die me toch een beetje tegenviel. Benieuwd waarom? Lees dan eens mijn kritische noot.

rode-bezienswaardigheden-6In Bologna was het echter wel liefde op het eerste gezicht. In deze fotoblog kun je meer foto’s bewonderen van deze kleurrijke stad.

rode-bezienswaardigheden-2Tijdens een verblijf aan de Costa Blanca werd ik regelmatig opgevrolijkt door kleurige bloemetjes, zoals deze rode ‘flessenborstelbloem’.

rode-bezienswaardigheden-17Ook in de mooiste wijk van Alicante, ‘El Bario de Santa Cruz’, barst het van de rode bloemen! Bekijk mijn fotoblog maar eens en laat je betoveren door deze charmante wijk.

rode-bezienswaardigheden-37En ook tijdens een uitstapje vanuit Alicante naar het kleinste bewoonde eiland van Spanje zag ik overal gekleurde bloemetjes. Op het eilandje Tabarca kun je trouwens ook kleurrijke huisjes bewonderen en lekkere paella eten.

rode-bezienswaardigheden-7Vorige jaar vierde ik Chinees Nieuwjaar in Bangkok en dat betekende een overdosis rood op straat. Onlangs schreef ik nog een verslag over deze uitbundige viering.

rode-bezienswaardigheden-9In en rond het Thaise hippiedorpje Pai vind je alle kleuren van de regenboog. Een vrolijke boel daar in Pai.

rode-bezienswaardigheden-29Ook op het Thaise eiland Koh Chang vind je kleurrijke objecten, zoals deze rode brievenbus. Moeilijk over het hoofd te zien, maar het uitzicht erachter is natuurlijk veel mooier.

rode-bezienswaardigheden-30Op Koh Chang bezocht ik ook deze Chinese tempel. Wist je trouwens dat de kleur rood in de Chinese cultuur geluk symboliseert?

rode-bezienswaardigheden-18Mijn lievelingsuitzicht in Luang Prabang. Wat een fijn plekje en wat een fijne stad! Ik realiseer me net dat ik nog nooit een artikel heb geschreven over deze sfeervolle stad in Laos. Hoog tijd dus, want Luang Prabang verdient zeker een blog….of twee.

rode-bezienswaardigheden-35Rode streetart in het sprookjesachtige Riga! Tijdens een fietstocht buiten het historische centrum ontdekte ik nog meer mooie muurschilderingen.

rode-bezienswaardigheden-38Nog zo’n leuke Baltische hoofdstad: Tallinn! Creatief aangelegde bloemenperkjes tijdens het Tallinn Flower Festival.

rode-bezienswaardigheden-14Bij Wenen denk je waarschijnlijk meteen aan statige gebouwen en koninklijke pracht en praal, maar wist je dat Wenen ook een heel kleurrijke kant heeft? Zo zag ik tijdens mijn stedentrip in Wenen niet alleen mooie muurschilderingen, maar ontdekte ik ook de kleurrijke gebouwen van de eigenzinnige architect Hundertwasser. Deze foto is gemaakt in de brasserie van Kunst Haus Wien.

rode-bezienswaardigheden-20Nog zo’n kleurrijke stad: Lissabon! De meeste trammetjes die er rondrijden zijn geel, maar ik spotte ook een paar rode exemplaren. Ga je binnenkort naar Lissabon? Dan heb je vast iets aan deze 10 tip: gratis zien en doen in Lissabon.

rode-bezienswaardigheden-24De beroemde Temple Bar in Dublin. Roder kan bijna niet!

rode-bezienswaardigheden-25Overigens vind je in de wijk Temple Bar nog veel meer kleurrijke gebouwen en muurschilderingen. Bekijk mijn fotoblog maar eens.

rode-bezienswaardigheden-34Alle kleuren van de regenboog op het Oude Marktplein in Poznan, dus ook rood. In deze blog lees je meer over dit kleurrijke sprookje.

rode-bezienswaardigheden-36Rode rozen in Sint-Petersburg. In deze indrukwekkende stad barst het van de bloemen: één van de redenen waarom ik zo van de stad hou. Benieuwd naar de andere redenen? Lees dan: 8 redenen om op stedentrip naar Sint-Petersburg te gaan.

rode-bezienswaardigheden-33Op het Zeeheldenplein in Oostende staat een rode eye-catcher: het kunstwerk ‘Rock Strangers’. In deze Vlaamse badplaats kun je overigens nog veel meer kunst bewonderen. Ik fietste bijvoorbeeld langs de muurschilderingen van het Crystal Ship Festival.

architectuur-boottocht-rotterdam-25-1Een rood schip in de Leuvehaven, Rotterdam. De foto maakte ik tijdens een architectuurexcursie over de Maas. Aanrader!

rode-bezienswaardigheden-5Streetart in Arnhem. In deze blog laat ik je in 30 foto’s zien hoe creatief en kleurrijk Arnhem is.

rode-bezienswaardigheden-16De trots van Nederland: de prachtige Bollenstreek! Afgelopen voorjaar genoot ik van een fantastische fietstocht langs de tulpenvelden rond Lisse.

rode-bezienswaardigheden-31Uitvalsbasis van mijn bezoek aan de Bollenstreek was Leiden. Wat een leuke en sfeervolle stad!

rode-bezienswaardigheden-21Nog zo’n leuke stad: Nijmegen. Tijdens een dagje in deze stad ging ik onder andere op zoek naar Wally. Benieuwd wat er nog meer te beleven valt in Nijmegen? Lees dan mijn 10 tips.

rode-bezienswaardigheden-23Afgelopen december dompelde ik me onder in de kerstsfeer van Magisch Maastricht. Niet alleen magisch in december, maar Maastricht is het hele jaar door een bezoek waard!

rode-bezienswaardigheden-19Vlieland: één van de mooiste plekken van Nederland! Benieuwd naar het uitzicht vanaf deze vuurtoren (oftewel de Rode Kabouter)? Lees dan eens de blog: een ontdekkingstocht op magisch Vlieland 

rode-bezienswaardigheden-27Op een grote paddenstoel..ROOD met witte stippen!

rode oldtimer cubaTot slot nog een foto uit de oude doos: een rode oldtimer in Cuba (ergens in de buurt van Holguin).

Houd jij van de kleur rood? En welke van bovenstaande foto’s is jouw favoriet? 

8 REACTIES

  1. Wat een mooie foto’s! Bij Londen denk ik ook wel al snel aan rood. Ook wel aan blauw trouwens. Die lepeltjes in Florence en ook de foto’s van Riga en Tallin zijn zo leuk! Eigenlijk allemaal, erg leuk gedaan!

  2. Leuk gedaan zo! Die rode lepeltjes zien er wel bijzonder uit zo joh! Mijn favoriete foto? Ik denk dan toch de rode tram in Lissabon, het lijkt alsof hij zo van de foto af zal rijden.

    • Dank je! Ik krijg spontaan heimwee naar Lissabon als ik naar die foto kijk. Ik heb hem vanaf het terras genomen..lekker in het zonnetje met een wijntje erbij 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.