Fotoserie: portretten uit Laos

Vandaag ben ik mijn fotoarchief ingedoken om een selectie van de mooiste portretten uit Laos te maken. Het resultaat? Een reeks foto’s die een kijkje geeft in het dagelijkse leven in Laos. Benieuwd naar de inwoners van dit bijzondere land? Scroll dan snel verder.

Hoewel ik portretfoto’s fantastisch vind om te zien, maak ik zelf zelden foto’s van mensen. Iets met me bezwaard voelen en te lang aarzelen om op mensen af te stappen. Voor mijn reis naar Thailand en Laos besloot ik dat daar maar eens verandering in moest komen en nam ik me voor om te gaan oefenen in het vastleggen van mensen. En hoewel ik in Thailand amper mensen heb geportretteerd, kreeg ik in Laos ineens de smaak te pakken. De vriendelijke en fotogenieke bevolking liet zich vaak gewillig fotograferen en ik kreeg er zowaar plezier in. Een portretfotograaf zal ik nooit worden, maar ik heb in Laos wel mijn skills kunnen verbeteren.

Luang Prabang

portretten laosportretten laoslaos portretten portretten laos: badende monnikken 5

Nong Khiaw

7 8 9 10 11 12

Sop Keng

13 14 15 16portret laos17 18 19 20 21 22

Ik ben erg benieuwd wat je van mijn portretten vindt. Mijn eigen favoriet? De eerste foto van Mister Four, een bijzondere man die ik niet snel zal vergeten. Ook de hoofdfoto van die meisjes vind ik super schattig, hoewel ze ook wel erg ondeugend waren en zeker wel een half uur om mijn nek hebben gehangen. Daarnaast vind ik de foto van de slapende vrouw in de pick-up truck wel grappig. Een typerend beeld van Laos, waar de inwoners in een uitermate rustig tempo leven en waar mensen op de gekste openbare plekken liggen te slapen.

Nog meer mooie portretfoto’s bewonderen? Neem dan eens een kijkje op My Footprints, waar Ivonne in de rubriek Portraits of the world elke keer de inwoners van een ander land portretteert.

Welke foto vind jij het mooist? En herken jij je in dit beeld van Laos? 

Geen blogpost meer missen? Volg me dan op Facebook

14 REACTIES

    • Jaa, die vrouw zag er zo mooi uit! Het was in een klein zelfvoorzienend dorpje waar iedereen aan het werk was en zij was helemaal in stijl met haar oorbellen en nette jasje.

  1. Mooie plaatjes! Ik herken mij helemaal in het te bezwaard voelen om op mensen af te stappen. Misschien tijdens mijn volgende reis toch ook gewoon doen 🙂 Zelf vind ik de foto van de 3 kindjes die aan het spelen zijn heel leuk! Het plezier straalt er vanaf!

    • Ja, je moet echt even over een drempel heen, maar het is natuurlijk ook heel leuk om even een praatje te maken met de mensen. Ik denk wel dat het in het ene land makkelijker gaat dan in het andere land. In Laos wilde de meeste mensen wel graag poseren. Die foto met de spelende kindjes vind ik ook erg leuk. Ze zien er zo lekker onbezorgd uit.

    • Leuk! Ik zou ook eens een nieuw objectief moeten kopen. Je moet echt even een drempel over, maar uiteindelijk is het wel heel leuk om al die mooie mensen vast te leggen. Veel plezier en succes alvast!

  2. Prachtige foto’s en je hebt de mensen, de cultuur en het leven daar in Laos goed in beeld gebracht. Mijn favoriete foto is de man in de vissersboot die een vis vasthoudt, weer avondeten vers gevangen 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.