Photo Flashback: de Masai jump in Kenia

Masai jump - Springen met de masai in kenia

Ik heb de rare gewoonte om altijd overal springend op de foto te gaan. Daarom heb ik in deze Photo Flashback een kleine compilatie gemaakt van mijn springmomenten: van Berlijn tot Ibiza en van Indonesië tot Rome. Mijn favoriete springfoto? Die waarop ik tussen de Masai mijn springkunsten vertoon.

De Masai is een nomadenstam in Kenia en Tanzania. Na onze safari in Kenia stopten we nog even bij een Masai-dorpje, waar we onder andere vuur leerden maken. Maar we kregen  ook een korte cursus hoogspringen. De Masai staan er namelijk om bekend dat zij heel hoog kunnen springen. Door een speciale techniek schieten ze op hun slippers (die gemaakt zijn van autobanden) een eind de lucht in. Met deze traditionele jumping dance demonstreren de mannen hun kracht en uithoudingsvermogen.

Ik mocht zoals je op de foto ziet ook een poging wagen. Niet onverdienstelijk al zeg ik het zelf. Het grappige aan deze foto vind ik dat de Masai die helemaal rechts staat zijn hand voor zijn mond houdt. Zo lijkt het net alsof hij vol ongeloof naar mijn springkunsten kijkt. Ik moet in ieder geval altijd glimlachen als ik deze foto weer zie.

Masai jump - springen met de Masai in Kenia

Hier spring ik in Ibiza, Macedonië, Brussel, Boedapest, Trapani, Leuven, Java, Sicilië, Berlijn, Zadar, Cuba, Sauerland, Monaco, Zeeland en Rome.

Ga jij ook weleens springend op de foto of heb je een andere favoriete pose? 

3 REACTIES

  1. Hihi, die met jou springend tussen de Masai is geniaal! Het lijkt wel of je zweeft en die man rechts kijkt vol verbazing. Ik ga ook wel eens springend op de foto, als blijk van vrolijkheid en vrijheid. Net wat spontaner dan the usual staan-en-smile houding. Maar jij springt inderdaad werkelijk overal haha! Leuke compilatie.

    • Dank je! Ja, dat gewoon poseren vind ik maar lastig..dan begint je mond te trillen omdat je te lang moet wachten met je fake smile of je knippert met je ogen net op het moment dat de foto geschoten wordt. Niet dat die springfoto’s altijd even charmant zijn… maar inderdaad wel altijd vrolijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.