Levende standbeelden bewonderen in Arnhem

levende standbeelden festival

Afgelopen weekend bezocht ik het World Living Statues Festival. Tijdens de 11e editie van dit wereldkampioenschap zijn in de binnenstad van Arnhem meer dan 100 levende standbeelden te bewonderen. Kijk je mee?

We wandelen door het centrum van de stad langs een route met maar liefst 108 deelnemers ingedeeld in professionals, amateurs en kinderen. De levende standbeelden zijn vanuit de hele wereld ingevlogen naar de Gelderse hoofdstad om hun stille kunsten te vertonen en te strijden om de wereldtitel. Het resultaat: een bonte verzameling levende standbeelden.

We lopen langs een zingende zeemeermin, kijken recht in de ijskoude ogen van de sneeuwkoningin, zien een prima ballerina een rondje draaien en lachen om de komische Jan Joker.

Hoewel je de amateurs er zo uitpikt, staan er tussen de professionele standbeelden echt prachtexemplaren. Ik vind het wel vermakelijk en kijk mijn ogen uit.Toch slaan we het laatste deel van de route over, omdat we het op sommige stukken veel te druk vinden. Enkele standbeelden lijken wel wereldsterren waar hordes paparazzi-fotografen (waaronder ikzelf) omheen staan te dringen. De een met een nog grotere lens dan de ander. Wij houden het voor gezien en kiezen voor een drankje op de Korenmarkt waar we uitkijken op twee levende schilderijen. Ook helemaal niet verkeerd!

levende standbeelden festivalVind jij levende standbeelden ook zo leuk? 

 

 

9 REACTIES

    • Ik vond die vrouwtjes ook erg grappig. Ik heb helaas geen leuke tips voor je. We zijn eigenlijk niet zo heel lang in Arnhem geweest. Alleen dus even rondgelopen en op een terrasje gezeten. Maar als jij na dit weekend leuke tips hebt, houd ik me graag aanbevolen. Ik woon vlak bij Arnhem, maar de laatste jaren kom ik er eigenlijk nooit meer. Daar wilde ik binnenkort toch eens verandering inbrengen. Heel veel plezier!

  1. Normaal gesproken ga ik hier altijd naar toe, als Arnhemse. Maar sinds ze de periode hebben veranderd, valt het in mijn favoriete reisseizoen. Dus dit jaar overgeslagen. Leuk om hier de foto’s terug te zien!

  2. Wat leuk om deze bekende standbeelden te zien, misschien zijn we elkaar daar wel tegengekomen… wij waren er voor het eerst, maar ga zeker weten vaker, maar volgende keer wel eerder. Wij hadden lang niet genoeg tijd om alles te bekijken.

    • Wij waren er ook voor het eerst. Eerder gaan is wel een goed idee, misschien is het dan ook nog wat rustiger. Ik las pas wel dat ze het vanaf nu niet meer elk jaar gaan organiseren, maar om het jaar. In 2016 dus geen levende standbeelden in Arnhem, volgend jaar weer! Misschien kom ik je dan wel tegen 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in