De 11 favorieten van mijn reis door Thailand en Laos

Ruim een week geleden landde ik op Schiphol met een hoofd vol fijne herinneringen, een camera vol foto’s en een notitieboekje vol leuke tips. Tijdens mijn maand in Thailand en Laos heb ik volop ideeën opgedaan voor mooie verhalen die ik graag met je wil delen. Losse zinnen dwarrelen door mijn hoofd en schitterende beelden flitsen voorbij. Zoveel inspiratie dat ik bijna niet weet waar ik moet beginnen. De verhalen volgen binnenkort, maar nu alvast een lijstje met mijn 10 favorieten: van de mooiste waterval tot de leukste ontmoeting.

De mooiste waterval

Tijdens mijn reis bewonderde ik in totaal vier watervallen, waarvan ik er in twee een verfrissende duik nam. De mooiste? Daar hoef ik niet lang over na te denken. De Kuang Si waterval in Laos is zonder twijfel verreweg de mooiste waterval die ik tijdens mijn reis heb gezien. Wat een pareltje! Het turquoise water is een lust voor het oog.

23

De leukste stad

Dit vind ik toch wel een lastige keuze. De strijd gaat tussen Chiang Mai en Luang Prabang. Allebei sfeervolle steden waar ik me meteen thuis voelde en waar ik me prima heb vermaakt. Chiang Mai met haar schitterende tempels, kleurrijke streetart en fantastische Sunday Market. Luang Prabang met haar prachtige ligging aan de Mekong rivier, haar kleurrijke avondmarkt en heerlijke baguettes. Als ik dan toch moet kiezen, ga ik voor Chiang Mai. Puur omdat er in de omgeving van deze stad ook zoveel leuks te doen is, zoals een bezoek aan het Elephant Nature Park en ziplinen in de jungle. Maar…als je me het morgen weer vraagt, kan mijn antwoord zomaar Luang Prabang zijn 😉

24

De fijnste accommodatie

Ik heb deze reis in 12 verschillende accommodaties geslapen. Op één nacht na, sliep ik altijd in een privékamer met eigen badkamer. Verder had ik weinig eisen en overnachtte ik dus voornamelijk (voor nog geen 10 euro per nacht) in basic hutjes. Basic, maar vaak wel met een onbetaalbaar uitzicht. Aan het eind van mijn reis heb ik mezelf echter getrakteerd op een beetje luxe. Op Koh Chang verbleef ik namelijk bij het Sea Flower Resort in een ruime bungalow met airconditioning, een koelkast, warme douche en een zacht bed. Vanaf het terras van mijn bungalow zag ik elke avond de zon langzaam in de zee zakken en de lucht veranderen in een spectaculair kleurenpalet van honderden tinten roze en oranje. Wat wil een mens nog meer?

25

De mooiste tempel

Aan tempels geen gebrek in Thailand en Laos. Vooral in Chiang Mai struikel je over de mooie tempels. Mijn favoriet in deze sfeervolle tempelstad? Wat Chedi Luang. Een prachtig bouwwerk, maar de mooiste tempels en ruïnes zag ik toch in Ayutthaya. Tijdens een dagje tempelhoppen in de voormalige hoofdstad van Thailand raakte ik niet uitgekeken. Een keuze maken is niet makkelijk, maar ik vond tempelcomplex Wat Chai Watthanaram het mooist!

Bekijk ook: mijn fotoblog met de mooiste tempels van Ayutthaya in beeld.

DSC_0387

Het spectaculairste uitzicht

Ik heb van heel wat mooie panorama’s en vergezichten mogen genieten deze reis, maar het uitzicht vanaf hét view point in Nong Khiaw sloeg echt alles. Na een pittige klim van bijna anderhalf uur werd ik compleet overdonderd door een schitterend 360 graden uitzicht op de kronkelende Nam Ou rivier omringd door grillige bergtoppen zover het oog kon reiken. Het beeld van de zon die langzaam achter de bergen verdween en een oranje gloed achterliet, staat voorgoed op mijn netvlies gebrand. Gelukkig maar, want mijn foto’s vallen een beetje tegen. In ‘real life’ was het uitzicht toch een stuk mooier. Misschien had ik beter een panoramafoto kunnen maken.

27

De leukste markt

De leukste markt was absoluut de sfeervolle Night Market in Luang Prabang. Een relatief rustige markt (in vergelijking met bijvoorbeeld de Sunday Market in Chiang Mai) met een overvloed aan kleurrijke souvenirs: van sjaals en tassen tot lampen en notebooks. Het lekkere (en goedkope) eten maakte het feestje helemaal compleet.

28

Het mooiste strand

De mooiste stranden zag ik op Koh Mak. Op dit eiland vind je nog verlaten stranden met hagelwit zand, weelderige palmbomen en een kraakheldere zee. Mijn favoriet? Turtle Beach. Al was het alleen maar omdat ik me eerst door een jungle van palmbomen moest ‘worstelen’ om dit afgelegen strand te bereiken. En dan doemt daar ineens het paradijs voor je op…

Benieuwd naar nog meer foto’s van het paradijs? Bekijk dan mijn fotoblog over Koh Mak

29

De gaafste activiteit

Dat is natuurlijk het ziplinen door de jungle van Chiang Mai. Een beetje eng vond ik het op het begin wel, maar uiteindelijk genoot ik volop van de adrenaline die door mijn lichaam gierde terwijl ik van boom naar boom zweefde. Binnenkort een uitgebreid verslag over mijn avontuur in de jungle.

30

Het lekkerste eten

Ik heb optimaal van de Thaise keuken genoten. Pittige curry’s met garnalen, noedelsoep met kip, papaya salade…allemaal gerechten om van te watertanden. Ook het heerlijke streetfood was een feest voor mijn smaakpapillen. Vooral de sushi op de Sunday Market in Chiang Mai. Het lekkerst heb ik echter gegeten bij een Birmees restaurant: the Swan in Chiang Mai. Aanrader!

31

De dierbaarste herinnering

Mijn bezoek aan het Elephant Nature Park heeft deze reis het meeste indruk op me gemaakt. Een bijzondere plek waar de olifanten met ontzettend veel liefde verzorgd worden. Ik ben in ieder geval erg blij dat ik er een dagje getuige van heb mogen zijn. Het knuffelen met de dikhuiden was onvergetelijk!

verslag chiang mai

De leukste ontmoeting

Als je alleen reist ontmoet je natuurlijk veel mensen. Backpackers die al maanden rondzwerven, stelletjes die hun eerste verre reis maken en echtparen die van hun oude dag genieten. Ik heb heel wat leuke gesprekken gevoerd met medereizigers, maar het contact met de lokale bevolking blijft je vaak toch het meest bij. Zo ook mijn ontmoeting met ‘Mister Four’ in Luang Prabang. Ik heb gezellig met hem een Beer Lao gedronken op een prachtig plekje met uitzicht op de Mekong. Een vrolijke man die verrassend goed Engels sprak en regelmatig zijn paar tanden bloot lachte.

They call me mister four. I have four boats, four scooters, four houses, but only one wife.

In Laos ontmoette ik nog veel meer mooie mensen die ik op de gevoelige plaat vastlegde. Je kunt ze bewonderen in mijn blog met portretten uit Laos.

32De mooiste zonsondergang ontbreekt nog in deze lijst. Ik heb er zoveel gezien, dat ik daar binnenkort een aparte blog aan zal wijden. Stay tuned!

Heb jij één van bovenstaande plekjes al eens bezocht? Wat zijn jouw favorieten in Thailand en/of Laos?

4 REACTIES

  1. Heel leuk om alles zo te zien in één overzicht, ik ken ook veel van deze fijne plekjes en ben het helemaal met je eens. Deze “manier van samenvatten” ga ik onthouden als ik zelf een keer een dergelijke reis maak!

    • Ja, deze manier van samenvatten kun je mooi gebruiken na jullie roadtrip. Erg leuk om zo’n overzicht te maken..zo beleef je reis weer een beetje opnieuw 🙂

  2. Haha die uitspraak van die Laotiaanse man, geniaal! Veel dingen komen me bekend voor en zijn stiekem ook mijn favorieten 🙂 Fijn dat je zo’n leuke tijd daar hebt gehad!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.