Fotoserie: Roze Maandag

roze maandag

Vandaag is het niet alleen Roze Maandag op de Tilburgse kermis, maar ook op mijn blog. In het kader van dit feestelijke homo-emancipatie evenement ben ik mijn fotoarchief ingedoken om een selectie te maken van mijn roze reisfoto’s. Het resultaat: een vrolijke mix van roze gebouwen, (heel veel) roze bloemetjes en andere roze objecten.

Bij de gedachte aan roze, schiet me als eerste het zoutmeer van Torrevieja te binnen. Afgelopen april genoot ik nog van een fijne fietstocht naar dit roze natuurwonder in Spanje. Verder kan ik eigenlijk weinig roze bezienswaardigheden bedenken, afgezien van heel veel roze tulpen in de Bollenstreek en enkele roze gebouwen in kleurrijke stadjes. Het was dus nog een hele klus om mijn foto’s door te spitten, maar uiteindelijk na een flinke zoektocht is het me toch gelukt om een roze selectie te maken. Scrol snel verder en wees voorbereid op heel veel roze bloemetjes.

Bekijk ook eens: mijn witte fotoserie of mijn oranje fotoserie.

Roze bezienswaardigheden (4)Vorige maand was ik een weekendje in Polen waar ik onder andere de sfeervolle stad Poznan bezocht. Niet alleen het oude marktplein van de stad is erg kleurrijk (alleen weinig roze), maar ook in de zijstraatjes vind je veel gekleurde gebouwen. Zo ook de barokke Sint Stanislaus basiliek.

rozeOp zoek naar roze? Bezoek dan in het voorjaar de Bollenstreek, want daar barst het dan van de roze tulpenvelden.

Roze bezienswaardigheden (3)Tijdens mijn fietstocht door de Bollenstreek heb ik uiteraard heel wat kleurenpracht op de gevoelige plaat gezet. Ik zou er een heel fotoalbum mee kunnen vullen, maar ik zal de roze tulpenspam dit keer achterwege laten en houd het bescheiden bij twee foto’s.

roze reisfoto's (5)In Bangkok genoot ik van een ritje in een knalroze tuktuk!

roze maandag streetart chiang maiIn Chiang Mai spotte ik heel veel streetart op de muren. Het moet wel gezegd worden dat deze pink lady(?) zeker niet het mooiste kunstwerk in de stad is.

roze reisfoto's (2)Ook in het Thaise hippiedorpje Pai barst het van de roze objecten, zoals veel roze kleding in de winkeltjes.

roze reisfoto's (4)En ook op de Pai Night Market is het roze wat de klok slaat. Dit roze busje was bomvol gepakt met roze spulletjes die op de mark verkocht werden.

Roze bezienswaardigheden (2)Maar het kan nog rozer, want in Pai is niets te gek. Je hebt er zelfs een roze hotel waarin echt zo goed als alles roze is, tot aan de handdoeken en (Hello Kitty) dekbedovertrekken toe.

Roze bezienswaardigheden (6)Sint-Petersburg is de stad van de kleurrijke bloemetjes.Overal waar je kijkt zie je bloembakken aan lantaarnpalen hangen, vrolijke bloemenstalletjes, rijkelijk versierde terrassen en perkjes met rozen, zoals hier voor de Kazankathedraal.

Roze bezienswaardigheden (9)En ook in de romantische Zomertuin kun je (roze) bloemetjes spotten. Eén van de redenen waarom ik zo van Sint-Petersburg houd. Bekijk ook eens de rest van de redenen om op stedentrip naar Sint-Petersburg te gaan.

Roze bezienswaardigheden (11)In Ljubljana, de leuke hoofdstad van Slovenië, is het roze Franciscanenklooster een echte blikvanger. Leestip: zien, doen en proeven in Ljubljana. 

Roze bezienswaardigheden (12)Nog zo’n kleurrijke stad: Riga. In de oude binnenstad vind je veel pastelkleurige gebouwen en  buiten het historische centrum kun je schitterende streetart in felle kleuren op de muren bewonderen.

Roze bezienswaardigheden (13)Als je op stedentrip in Riga bent, maak dan ook eens een uitstapje met de trein naar Jurmula. Tijdens een fietstocht door deze badplaats kwam ik langs tal van (fel)gekleurde houten huizen. Over dit exemplaar is hier thuis nog wel wat discussie: volgens mijn vriend is het huis rood en volgens mij is het fuchsia. Wat denk jij?

Roze bezienswaardigheden (1)Roze bloemetjes op het romantische plein van Nový Jičín, een charmant stadje in de Tsjechische streek Moravië. Ik schreef eerder al eens een blog over de kleurrijkste pareltjes in Moravië.

Roze bezienswaardigheden (14)Een zonsondergang mag in deze fotoreeks natuurlijk niet ontbreken. Vaak verandert de lucht in een oranje kleurenpalet tijdens een zonsondergang, maar in Koh Chang kleurde de lucht in allerlei tinten roze (en een beetje oranje).

Roze bezienswaardigheden (15)Liefde voor de roze bloesem in het voorjaar.

Roze bezienswaardigheden (16)Roze hoedjes in dit levende schilderij tijdens het World Living Statues Festival in Arnhem.

Roze bezienswaardigheden (17)Ja, daar zijn ze weer: roze bloemetjes! In de mooiste wijk van Alicante kun je niet om de bloemetjes heen. Bekijk ook eens mijn fotoblog van de charmante volkswijk El Barrio de Santa Cruz.

roze reisfoto'sVanuit Alicante maakte ik ook een uitstapje naar Torrevieja voor een fietstocht naar het roze zoutmeer. Aanrader!

fotoserie roze maandag (2)Natuurlijk moest er ook in het roze natuurwonder gepootjebaad worden!

roze reisfoto's (3)Dragon fruit (of Pitaja) in Laos. Op de Morning Market in Luang Prabang kun je echt de lekkerste fruit shakes kopen. Mijn favoriet? Watermeloen-ananas.

roze reisfoto's (6)Roze bloemen (wordt het al eentonig?) voor Dublin Castle. Ik bezocht de gezelligste stad van Europa in december. Terwijl Dublin in een magische kerstsfeer gehuld was, scheen de zon volop en tikte de thermometer 15 graden aan.

Roze bezienswaardigheden (18)In Kenia bezocht ik een kerkje, waar de meisjes op zondag tijdens de kerkdienst uitgedost waren in hun mooiste jurkjes. Zo schattig!

Roze bezienswaardigheden (19)De kwaliteit van deze foto is misschien iets minder, maar dat maakt het moment niet minder mooi. Een onvergetelijke avond met een vuurwerkshow als knallende afsluiter van Russian Navy Day in Sint-Petersburg.

Roze bezienswaardigheden (20)En dan nog een bonus fotocollage voor iedereen die (net als ik) maar geen genoeg kan krijgen van roze bloemetjes!

Heb jij nog tips voor roze bezienswaardigheden, natuurwonderen of gebouwen?  

Geen blogpost meer missen? Volg me dan op Facebook of Bloglovin

12 REACTIES

  1. Wat een super leuk idee! Ik wist eigenlijk helemaal niet dat het vandaag roze maandag is.. Vrolijke plaatjes ook allemaal!
    Ehm echt leuke tips voor roze dingen heb ik niet, ik kom niet verder dan het roze paleis van Disneyland waar ik jaren geleden eens was. In mijn beleving moest dit paleis stukken groter zijn dan ik hem uiteindelijk vond 🙂 ..

    • O, ja..het kasteel van Disneyland. Helemaal vergeten 🙂 Ik hoorde pas dat het kasteel in Parijs het enige roze kasteel in een Disneypark is, omdat die kleur beter afsteekt tegen de Europese grijze lucht 🙂 en omdat wij Europeanen al zo gewend zijn aan kastelen en een gewoon grijs kasteel dus niet magisch genoeg is. Vond ik wel een grappig weetje.

  2. Superleuk overzicht! Ik houd ook echt van deze kleur haha. Roze: even denken. Ik denk dat je in Cartagena ook wel roze huizen vindt, net al de rest van de kleuren haha.

    • Ik houd ook echt heel erg van roze, word er altijd vrolijk van. Ja, haha..daar in Cartagena is het ook echt een kleurrijke boel volgens mij. Nooit geweest, maar ik denk dat ik me daar wel zal vermaken met mijn camera.

  3. Ik kan ook geen genoeg krijgen vanal die roze bloemen! Je hebt toch aardig wat foto’s met roze kunnen vinden, zo leuk! Ik heb eigenlijk geen flauw idee hoeveel roze foto’s ik in mijn archief zal vinden maar in ieder geval wel een reeks foto’s met roze bloemen erop 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.