Fotoserie: alle kleuren van de regenboog

Vandaag is het de Internationale Dag tegen Homofobie. Een dag waarop ik figuurlijk de regenboogvlag laat wapperen op mijn blog. Voor de gelegenheid ben ik mijn fotoarchief ingedoken om foto’s  met alle kleuren van de regenboog te verzamelen. Geniet mee van deze vrolijke kleurexplosie!

De Internationale Dag tegen homofobie

Elk jaar worden er op 17 mei in ruim honderd landen allerlei activiteiten georganiseerd ter gelegenheid van de Internationale dag tegen homofobie, biofobie en transfobie (IDAHOT). Op deze manier wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor de sociale onwenselijkheid van het verschijnsel homohaat.

De datum van 17 mei is niet zomaar willekeurig gekozen. In 1990 werd namelijk op die dag homoseksualiteit officieel geschrapt van de lijst van ziekten van de Wereldgezondheidsorganisatie. Tot die die tijd werd homoseksualiteit gezien als een psychische aandoening. Kan je je het voorstellen? Dat is nog geen dertig jaar geleden! Er mogen dan sinds die tijd misschien dingen veranderd zijn, toch wordt homoseksualiteit nog lang niet overal geaccepteerd.

Als hetero kan ik er niet over meepraten, maar helaas lees ik nog veel te vaak dat mensen nog steeds gediscrimineerd of buitengesloten worden vanwege hun seksuele geaardheid. Onbegrijpelijk! Laat iedereen toch gewoon lekker zichzelf zijn! Dat gezegd hebbende, is het nu tijd om te genieten van een aantal foto’s in alle kleuren van de regenboog. Een foto van de regenboog zelf kon ik helaas niet vinden in mijn archief, maar wel veel andere kleurrijke beelden. Misschien niet in de exacte kleuren van de regenboog, maar een kniesoor die daarop let.

Bekijk nog meer kleurrijke fotoseries: kleuren van de wereld

Huizen in alle kleuren van de regenboog

Ik ben gek op kleurrijke bestemmingen. Zo bezocht ik al heel wat mooie plekken met huizen in alle kleuren van de regenboog, zoals hieronder in achtereenvolgens: PoznanNový Jičín, Chiang Mai, Kopenhagen, Villajoyosa en Procida.

PoznanNový Jičín Chiang Mai KopenhagenVillajoyosaProcida

Muurschilderingen in alle kleuren van de regenboog

Ik hou niet alleen van gekleurde huizen, maar ben ook fan van kleurrijke streetart. Deze kleurrijke muurschilderingen spotte ik in: Malaga, Arnhem, Tallinn, Oostende, Wenen en Londen.

MalagaArnhemTallinnOostende Wenen Londen

Kleurrijke tulpenvelden

Nog een van mijn favoriete kleurrijke attracties: de bollenvelden in Nederland! In het voorjaar plan ik altijd wel een dagje in om van deze kleurenpracht te genieten. Zo toerde ik vorig jaar met een kleurrijk lelijk eendje langs de tulpenvelden de Beemster.

Tulpenveld Lelijke eendjes tulpen

Nog meer kleurrijke objecten

Naast huizen, muurschilderingen en bloemen, tot slot nog een paar objecten in alle kleuren van de regenboog. Te beginnen met de kleurrijke pilaren van de Pier in Scheveningen: ScheveningenSushi in alle kleuren van de regenboog op de Sunday Night Market in Chiang Mai, Thailand:

SushiEen kleurrijke schutting in Chiang Mai, Thailand:

Chiang MaiKleurrijke plantenbakken/bankjes aan de Taag in Lissabon:

LissabonEen tafeltennistafel in alle kleuren van de regenboog in Sonsbeekpark, Arnhem:

ArnhemEen regenboogmozaïek op een plantenbak in Heerlen:

HeerlenGekleurde lichtslingers in een etalage in Lille:

LilleHoud jij ook zo van kleur? En welke kleurrijke foto is jouw favoriet? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.