Fotodagboek: een gemütlich weekendje Münster

kerstmarkten Münster

Kerstmarkten, kunst, mooie gebouwen en veel gezelligheid..afgelopen weekend was ik met mijn vriend in Münster te vinden. Uiteraard lieten we ons daar onderdompelen in de kerstsfeer, maar daar bleef het niet bij. Naast de sfeervolle kerstmarkten, heeft Münster namelijk nog veel meer te bieden. Benieuwd naar onze belevenissen in deze gezellige studentenstad? Dit fotodagboek geeft je in 15 foto’s een eerste indruk van ons weekendje Münster.

Na een autorit van ruim twee uur arriveren we zaterdag aan het eind van de ochtend bij ons sfeervolle hotel. Ringhotel Landhaus Eggert ligt in een landelijke omgeving op ongeveer 10 kilometer van het stadscentrum van Münster.

weekendje munster tips (1)Nadat we ingecheckt zijn en onze spullen op de hotelkamer hebben gedropt, brengt de taxi ons naar het Kunstmuseum Pablo Picasso in het centrum van Münster. Naast een unieke collectie van de Spaanse kunstschilder heeft dit museum regelmatig wisselende tentoonstellingen over zijn tijdgenoten of kunstenaarsvrienden. Tot en met 24 januari staan 115 werken van Alberto Giacometti in de schijnwerpers. De duurste beeldhouwer van de 20e eeuw is vooral bekend om zijn sculpturen van broodmagere mensfiguren.

weekendje munster tips (2)In het museum kun je elke zaterdag om 14.00 uur aansluiten bij een Nederlandstalige rondleiding. Voordat het zover is, steken wij tijdens een creatieve workshop zelf de handen uit de mouwen. Misschien dat we nog verborgen talenten ontdekken…

weekendje munster tipsEn hoewel ik het schetsen verrassend leuk vind, blijk ik helaas geen natuurtalent. In mei van dit jaar werd een sculptuur van Alberto Giacometti nog voor een recordbedrag van 141,3 miljoen dollar geveild. Ik vrees dat onze stillevens dat niet gaan evenaren. Wie biedt er een euro? Eenmaal, andermaal: verkocht!

weekendje munster tips (3)Van al die kunstzinnige uitspattingen, krijg je natuurlijk trek. Gelukkig zit er tegenover het museum een leuk Italiaans lunchtentje. Deze verrukkelijke club sandwich van Caputo’s gaat er wel in!

weekendje munster tips (5)Met een goedgevulde maag, beginnen we aan een stadsrondleiding. Een Nederlandse gids laat ons de mooiste plekjes van Münster zien en vertelt ons meer over de interessante geschiedenis van de stad. Tijdens blue hour wandelen we langs de indrukwekkende Sint-Paulusdom. Wat een plaatje!

weekendje munster tips (6)Het wordt steeds donkerder in het sfeervol verlichte Münster. De stad is inmiddels volgestroomd met kerstliefhebbers die smachten naar een mok glühwein. Op de sprookjesachtige Prinzipalmarkt kun je over de hoofden lopen.

weekendje munster tips (7)Natuurlijk is het niet voor niets zo druk. ’s Avonds komen de verlichte en rijkelijk versierde kerstbomen en chalets nou eenmaal het best tot zijn recht. De vijf verschillende kerstmarkten in Münster vormen dan ook een uiterst sfeervolle ontmoetingsplek voor jong en oud. Gemütlichkeit ten top!

weekendje munster tips (8)Tijdens onze stadstour lopen we ook nog even het overdekte winkelcentrum in dat aan het Picasso museum grenst. De achterkant van het gebouw is prachtig verlicht en op het terrasje bruist het van de levendigheid. Hoewel het terras er uitnodigend uitziet, gaan wij op zoek naar een restaurant. We sluiten ons eerste dagje in Münster af met een avondje vol eten, bier en gezelligheid.

weekendje munster tips (9)De volgende ochtend gaan we na een een uitgebreid ontbijt de stad bij daglicht verkennen. Op de Prinzipalmarkt is het beduidend minder druk dan die avond ervoor. Een verademing om door de rustige straten van Münster te slenteren, hoewel de gezellige drukte van de avond ervoor ook wel iets had.

weekendje munster tips (10)Bovendien zijn de kerstmarkten bij daglicht toch een stuk minder sfeervol. De kerstboom in het kerstdorp rond het monument van de Kiepenkerls komt in het zonlicht een stuk minder goed uit de verf. Toch kan ik de versierde chalets en de geur van dennennaalden en gepofte kastanjes ook op dit tijdstip wel waarderen.

weekendje munster tips (11)We wandelen nog een keer langs de Sint-Paulusdom die bij daglicht net zo indrukwekkend oogt. Het imposante bouwwerk steekt prachtig af tegen de schapenwolkjes. Het lijkt wel een schilderij (alleen een beetje jammer van al die auto’s)..

weekendje munster tips (12)Zaterdagavond hebben we wat gedronken in het sfeervolle Kuhviertal, een uitgaansbuurt vol gezellige studentenkroegjes. Het kleurrijkste straatje van Münster ziet er overdag misschien nog wel mooier uit!

weekendje munster tips (13)En wat hebben we een geluk als op deze stralende zondagochtend de lucht helemaal blauw kleurt. Minder stralend is het lugubere verhaal van de drie kooien die aan de toren van de St. Lambertikerk zijn bevestigd. Hierin werden in de zestiende eeuw namelijk de lijken van de drie leiders van de wederdopers ter afschrikking tentoongesteld.

weekendje munster tips (14)Nadat we al het moois in Munster bewonderd hebben, sluiten we ons weekendje af met een late lunch op de kerstmarkt. Ik geef de kerstman nog een knuffel en dan stappen we in de auto voor een vrolijk ritje terug naar Nederland. De kersthits knallen uit de speakers en uiteraard zing ik uit volle borst mee. De kerststemming zit er na dit weekendje goed in. Bedankt Münster, we hebben van je genoten!

weekendje munster tipsBen je na dit fotodagboek nieuwsgierig geworden naar Münster? Houd dan mijn blog in de gaten, want binnenkort volgen er meer tips en foto’s van de kerstmarkten en leuke must see & do’s in Münster.

Ik bezocht Münster op uitnodiging van Euregio.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.