5 avontuurlijke activiteiten op mijn bucketlist

Het zal je vast niet verbazen dat mijn bucketlist oneindig lang is. Er staan niet alleen veel mooie steden, landen en bezienswaardigheden boven aan mijn wensenlijstje, maar ook een paar avontuurlijke activiteiten. Benieuwd aan welke avonturen ik me graag nog eens waag?

Een ballonvaart in Cappadocië

Het lijkt me fantastisch om de wereld een keer te bewonderen vanuit een luchtballon. Een ballonvaart prijkt dan ook al jaren hoog op mijn bucketlist. Toch is het er nog steeds niet van gekomen, terwijl Nederland genoeg mogelijkheden biedt om in een mandje de lucht in te gaan. Lijkt me helemaal niet verkeerd, maar er zijn natuurlijk nog veel mooiere plekken op deze aardbol om het landschap van bovenaf te bewonderen. Na het lezen van Karlijn’s blog over haar ballonvaart, wist ik het zeker: Cappadocië in Turkije is dé mooiste plek om op te stijgen in een luchtballon.

bucketlist avontuurlijke activiteiten ballonvaart

Paragliden in de bergen

Nog zo’n activiteit die al jaren op mijn bucketlist staat: paragliden. Het lijkt me heerlijk om vrij als een vogel in de lucht te zweven. Het liefst natuurlijk door een spectaculair landschap. Eigenlijk maakt het me niet zo veel uit waar ik ga paragliden, als er maar bergen zijn. Jessica van Corners of the World heeft deze avontuurlijke activiteit al wel van haar bucketlist kunnen schrappen. Je leest er alles over in haar blog over outdoor paradijs San Gil in Colombia.

bucketlist avontuurlijke activiteiten

Zwemmen met walvishaaien

Een paar jaar geleden was ik meteen verkocht toen ik Floortje in 3 op Reis met walvishaaien zag zwemmen. Zij dook op de Filipijnen de zee in, maar je kunt op nog veel meer plekken zwemmen met deze indrukwekkende haaiensoort. Zo trotseerde Meisje van de Wereld Linda de oceaan bij Mexico om met walvishaaien te zwemmen. Maar wees gerust: ze eten alleen plankton!

bucketlist avontuurlijke activiteiten

Een gorilla trekking in Oeganda of Rwanda

Ik ben gek op aapjes kijken. Zet mij een middagje in een dierentuin of in de Apenheul en je hebt geen kind meer aan me. Maar het is natuurlijk veel avontuurlijker om deze fascinerende beesten in hun natuurlijke leefomgeving te bewonderen. Daarom lijkt het me geweldig om tijdens een jungle trekking op zoek te gaan naar orang-oetans en gorilla’s in het wild. De met uitsterven bedreigde gorilla’s leven uitsluitend in Centraal- en West-Afrikaanse regenwouden, dus er zit niets anders op om ooit een keer in het vliegtuig te stappen naar Oeganda of Rwanda om deze indrukwekkende dieren te spotten.

bucketlist avontuurlijke activiteiten

Een sneeuwscooter -en huskysafari in Lapland

En ja…nog zo’n avontuur dat al jaren op mijn bucketlist stof staat te vangen. Waarom het er nog steeds niet van gekomen is? Simpelweg omdat ik bestemmingen waar ik met mijn slippers in de zon kan lopen, verkies boven bestemmingen waar ik in een dikke winterjas door de kou moet banjeren. Toch weet ik zeker dat ik ooit nog eens op een sneeuwscooter en achter de sledehonden door het winterwonderland zal razen. Mijn enthousiasme werd nog meer aangewakkerd toen ik over de avonturen van Daphne las. Zij beleefde dit jaar een waanzinnige week in Lapland waar ze zelfs op een sneeuwstep door het witte landschap gleed.

bucketlist avontuurlijke activiteiten

Welke avontuurlijke activiteiten ik inmiddels al van mijn bucketlist heb kunnen afstrepen? Skydiven in Zeeland, ziplinen door de jungle van Chiang Mai, quad rijden in de woestijn, op safari in Kenia, hiken op een gletsjer in Nieuw-Zeeland, de Scheveningse nieuwjaarsduik (is best avontuurlijk met een gevoelstemperatuur van -4 graden) en walvissen spotten met een kater (die kater maakte het pas echt avontuurlijk ;))

Welke avonturen staan er nog op jouw bucketlist? En welke activiteiten heb je al af kunnen vinken? 

21 REACTIES

 1. Stoere bucketlist seg! Ik heb hoogtevrees dus ik vrees dat ik voor de eerste twee al zeker moet passen… Maar wat een uniek gevoel moet het zijn om gorilla’s in het “echt” te zien seg! Eigenlijk alles wat je hier noemt is inderdaad bucketlist-materiaal. Plannen om er eentje af te vinken de komende tijd?

  • Geen concrete plannen op korte termijn. Ik vrees dat ik dit jaar niet meer buiten Europa kom, dus ik denk dat het paragliden het eerste gaat gebeuren. Dat kan bijna overal in Europa, dus wie weet..dit jaar nog.

 2. Wat een gave activiteiten heb jij nog op je bucketlist staan 😉 en wat heb je zelf al veel toffe dingen ondernomen!

  Uiteraard ook super leuk dat mijn Lapland -avontuur jouw enthousiasme heeft aangewakkerd! Ik kan het zeker iedereen aanraden, zo’n geweldige ervaring!

 3. Toffe bucketlist heb jij! Paragliden kan in Colombia ook en heeft Jimmy eens gedaan. Het klinkt zo mooi maar je wordt zo heen en weer geschud dat heel veel mensen kotsmisselijk worden. Een vriend die ook mee was heeft zelfs in de lucht gekotst haha. Ik begin er niet aan, heb hoogtevrees 😛 De gorilla’s zou ik wel graag willen zien! Een een huskysafari zie ik mezelf ook wel doen 🙂

  • Ja, ik heb ook weleens gehoord dat iemand zijn ontbijt niet binnen kon houden. Misschien heb ik het wel een beetje geromantiseerd, maar ik wil het toch graag een keer proberen.

 4. Supergave dingen om te doen! Alleen het paragliden lijkt me niet zo haha. De huskytocht is iets wat ik al heel lang wil doen. Lijkt me zo mooi. De gorillatrekking lijkt mij ook een schitterende ervaring. Sowieso vind ik alles met wilde dieren geweldig 🙂

 5. Ik wil zo graag een keer naar Lapland! Het lijkt mij echt prachtig. Ik ben niet zo’n waaghals, dus activiteiten als een balonvaart, parachutespringen en bungeejumpen zal je niet snel op mijn lijstje zien staan 🙂

  • Haha, ik ben tegenwoordig ook niet meer zo’n waaghals als vroeger. Ik heb meer dan 15 jaar geleden parachute gesprongen. Hoewel ik het ontzettend gaaf vond, denk ik dat ik het nu niet meer zou durven.

 6. Stuk voor stuk gave activiteiten! Zwemmen met walvissen haaien lijkt mij ook een geweldige ervaring. Paragliden deed ik in Frankrijk in de bergen en een sneeuwscooter tocht heb ik in Finland gedaan, ik kan het je deze activiteiten inderdaad aanraden 🙂

 7. Wij hebben met walvishaaien gesnorkeld en de rest staat allemaal op de bucketlist….. Zoveel moois te doen in de wereld, zucht. Op dit moment vinken we heel wat bucketlist materiaal af in Amerika!

  • Haha, dat dacht ik al. Echt iets voor jou! Het verbaast me eigenlijk dat je dat nog niet gedaan hebt (waarschijnlijk omdat je daarvoor naar Afrika moet i.p.v. Azië? ;))

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.